ειλεος | κραμπα | http://www.care.gr/post/6354/rytides-pos-emfanizontai-pos-na-tis-eksafanisete

Α.Παπαδόπουλος: Αρκεί το πτυχίο Ιατρικής για τους γιατρούς, αλλά...Το πτυχίο παραμένει η μοναδική προϋπόθεση για την απόκτηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος του γιατρού και για την εγγραφή στους ιατρικούς συλλόγους. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Α. Παπαδόπουλος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β` Αθηνών του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ‘η επίσημη κυβερνητική θέση εκφράζεται με τη γραπτή δήλωση του υπουργού Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου’ αλλά επισήμανε το νομοθετικό δικαίωμα του υπουργού Υγείας να διευρύνει τις τυχόν προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ασκείται το ιατρικό λειτούργημα.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που θέτει το πτυχίο ως μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, έθεσε θέμα ποιότητας των πτυχίων από πανεπιστήμια της Ανατολικής Ευρώπης και χαρακτήρισε ‘εν δυνάμει βόμβα για το ΕΣΥ το πρόβλημα του τεράστιου αριθμού των πτυχιούχων γιατρών’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.