σκύλος κοιλιακοί πονοι | σπανια παθηση γονατου | λοιμωξη του αναπνευστικου στα παιδια | αρρυθμιες καρδιας

Σοκολάτα, μια γλυκιά εξάρτησηΣύμφωνα με νέα έρευνα, χημικές ουσίες, που περιέχονται στη σοκολάτα μπορεί να εξηγήσουν, γιατί ορισμένοι άνθρωποι έχουν μεγάλη επιθυμία για αυτή. Προέκυψε ότι υπάρχουν στη σοκολάτα ορισμένα συστατικά, που εντάσσονται στις tetrahydro-beta-carbolines (THBC), ουσίες, των οποίων ο ρόλος διερευνήθηκε στο παρελθόν και θεωρήθηκε σημαντικός για την πρόκληση εθισμού στο αλκοόλ. Ο Δρ. Tomas Herraiz, από το Spanish National Research Council της Μαδρίτης, δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη αναφορά ύπαρξης αυτών των ουσιών στη σοκολάτα. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδος των ουσιών είναι η επίδραση που μπορεί να επιφέρουν στο νευρικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, οι ουσίες αυτές μπορεί να επιδρούν στη διαμόρφωση ενός αριθμού χημικών ουσιών του εγκεφάλου, που συνδέονται άρρηκτα με τη δημιουργία της ψυχικής διάθεσης, όπως είναι η σεροτονίνη. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποια σχέση ανάμεσα στον εθισμό στο αλκοόλ και στον εθισμό στη σοκολάτα, η παρουσία των THBC ουσιών μπορεί να αποτελέσει ουσιώδη σύνδεσμο ανάμεσα σε αυτές τις δύο συμπεριφορές. Βέβαια ο κος Herraiz διευκρινίζει ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες χημικές ουσίες οι οποίες επενεργούν για τη δημιουργία αυτής της έντονης επιθυμίας προς κατανάλωση σοκολάτας, εκτός από τις THBC, καθώς οι τελευταίες περιλαμβάνονται και σε άλλα φαγητά, τα οποία δεν δημιουργούν ανάλογη διάθεση, όπως τα προϊόντα των φρούτων. Το ερέθισμα για την έρευνα αυτή δόθηκε στο κο Herraiz, από το γεγονός ότι σε προηγούμενη έρευνά του, που έκανε σε ποντίκια, διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που κατανάλωναν ροφήματα σοκολάτας, μείωσαν ταυτόχρονα την κατανάλωση αλκοόλ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.