Και οι άνδρες έχουν ψυχή

Η ‘Παγκόσμια ημέρα του άνδρα’ γιορτάζεται για πρώτη φορά, σήμερα, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μία κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Βιένης, του Διεθνούς Ιδρύματος Γκορμπατσόφ και της Medical Connection, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη, με πρωταρχικό στόχο την αλλαγή, σε παγκόσμιο επίπεδο, του τρόπου σκέψης των ανδρών για την υγεία, τη μακροπρόθεσμη βελτίωση του μέσου όρου ζωής τους και την υγιεινή διαβίωσή. Έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν ότι ο ανδρικός πληθυσμός της γης παρουσιάζει μια τάση για ανθυγιεινή συμπεριφορά, όπως υπερβολική διατροφή, έλξη προς το αλκοόλ, κάπνισμα και γρήγορη οδήγηση. Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές, οι άνδρες ζουν κατά μέσο όρο επτά χρόνια λιγότερο από τις γυναίκες, εμφανίζουν πιο συχνά καρκίνο, ενώ παρουσιάζουν σαφώς μεγαλύτερη προδιάθεση για ασθένειες της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος. Επιπλέον οι άνδρες επισκέπτονται σπανιότερα ένα γιατρό από ότι οι γυναίκες.

Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανδρα αποσκοπεί στην χειραφέτηση του άνδρα στον τομέα της υγείας. Στο πλαίσιο αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας, θα υπάρξουν διεθνείς ενημερωτικές εκστρατείες και εκδηλώσεις και θα γίνεται απονέμεται ετησίως μια σειρά βραβείων σε διεθνείς προσωπικότητες, οι οποίες έχουν συμβάλει με το έργο τους στους τομείς της υγείας, της επιστήμης και της παιδείας, όπως επίσης και στον ανθρωπιστικό ή κοινωνικό τομέα, αλλά και στην εμπέδωση της διεθνούς ειρήνης.
Η πρώτη απονομή των βραβείων αυτών θα γίνει αύριο βράδυ κατά την πανηγυρική τελετή στο Δημαρχείο της Βιένης, παρουσία του κ. Γκορμπατσόφ και διεθνών προσωπικοτήτων της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης και της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση