πολυποδες εντερου | βηματοδοτης | μυς λαιμου | δελτοειδης μυς | πουρο πισσα | πονος στο στομαχι απο πεινα

Oι καρδιοπάθειες θα εμφανίζονται πάνω από τα 65Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα δεν θα πρέπει να αναπτύξουν καρδιακά νοσήματα πρίν την ηλικία των 65 χρονών, σύμφωνα με τον στόχο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και η αντίστοιχη Ελληνική. Η σωστή ενημέρωση του πληθυσμού, η έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση, αλλά και η χρήση γενετικών τεχνικών που θα αναπτυχθούν στο εγγύς μέλλον με στόχο την τροποποίηση των γονιδίων υψηλού κινδύνου, θα είναι τα μέσα που θα κάνουν αυτόν τον στόχο πραγματικότητα. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Π. Βάρδας σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό συνέδριο που ξεκίνησε τις εργασίες την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 4 του μηνός.

Ο κ. Βαρδάς ανέφερε ότι η χαρτογράφηση των γονιδιακών περιοχών που σχετίζονται με τα νοσήματα της καρδιάς προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και στα επόμενα 20 χρόνια θα μπορούμε να τροποποιούμε γενετικά τις περιοχές αυτές προλαμβάνοντας έτσι την εκδήλωση τους. Το επόμενο βήμα θα είναι με επέμβαση στο γονιδιακό υλικό να προλαμβάνεται η γήρανση του κυκλοφοριακού, ώστε ένας ασθενής 100 ετών να διατηρεί την ζωτικότητα του.

O διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΝΝΑ κ. Ιωάννης Βασιλειάδης, αναφέρθηκε
στις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της αναίμακτης διάγνωσης των παθήσεων της καρδιάς με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων, Συγκεκριμένα, η νέα τεχνική του συγχρονισμένου με το ηλεκτροκαρδιογράφημα τομογραφικού σπινθηρογραφήματος - με το οποίο μελετάται ταυτόχρονα η αιμάτωση και η λειτουργικότητα της καρδιάς - είναι ακριβής σε ποσοστό 90%. Σημειώνεται ότι η ευαισθησία - δηλαδή η ικανότητα διάγνωσης - της γνωστής παλαιάς μεθόδου, της περίφημης δοκιμασίας κοπώσεων, κυμαίνεται στο 60-65%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.