βρογχιτιδα | ραχιτιδα | μεσογειακη αναιμια στιγμα | ασθμα επιστημονθικα αρθρα | τι ειναι η ηωσινοφιλια

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει στειρότηταΤα ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλής συχνότητας όμοια με εκείνα που εκπέμπουν οι γραμμές υψηλής τάσεως εμποδίζουν την ανάπτυξη τμημάτων των ωοθηκών σε ποντίκια, ανακοίνωσαν σήμερα ιταλοί επιστήμονες. Νέα έρευνα υπό την Σάντρα Τσεκόνι, του πανεπιστημίου της πόλης Λ' Ακουίλα και επιστήμονες του πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης, εκφράζει ανησυχίες ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορεί να έχουν όμοια επίδραση στις ανθρώπινες ωοθήκες και να συμβάλλουν στη στειρότητα.

"Τα αποτελέσματά μας αυξάνουν τις ανησυχίες ότι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορεί να εμποδίζει τη γονιμότητα στη γυναίκα μειώνοντας την ικανότητα των ώριμων ωοθυλακίων να φτάσουν στο αναπτυξιακό επίπεδο εκείνο που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχή αναπαραγωγή", τόνισε η Τσεκόνι στην ανακοίνωση της. Οι άνθρωποι εκτίθενται σε χαμηλές δόσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο σπίτι από οικιακές συσκευές, όπως ψυγεία, πλυντήρια και άλλες ηλεκτρικές συσκευές και από γραμμές υψηλής τάσεως.

Οι ιταλοί επιστήμονες, η έρευνα των οποίων δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "Human Reproduction" εξέθεσαν ώριμα ωοθυλάκια ποντικών σε χαμηλές δόσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων επί πέντε ημέρες. Εως την τελευταία ημέρα, το 1/3 των ποντικών που εκτέθηκαν στην πιο χαμηλή δόση και μισοί από εκείνους που τους χορηγήθηκε υψηλή δόση είχαν σχηματίσει κανονικά τα ώριμα ωοθυλάκια, σε σχέση με το 80% των άλλων ποντικών. Η παρουσία του ώριμου ωοθυλακίου ήταν φυσιολογική αλλά η ανάπτυξη δεν ήταν η ίδια.

Οι ερευνητές δεν ξέρουν γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά τα συμπεράσματά τους δείχνουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία μπορεί να πλήττουν το μηχανισμό που ελέγχει τα κύτταρα στο ώριμο ωοθυλάκιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.