εκπνευστικος συριγμος | Ευερεθιστο εντερο | αδενωμα ηπατος | γενικες εξετασεις αιματος | ανατομία ωτος

Διάλογος για την αναγνώριση των πτυχίων της Ιατρικής από το Εξωτερικό



Αποτέλεσμα διαλόγου θα αποτελέσει η ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα αυξάνει τον αριθμό των μαθημάτων, στα οποία θα πρέπει να εξετάζονται για την αναγνώριση των πτυχίων τους οι απόφοιτοι ιατρικών σχολών, που βρίσκονται σε μη κοινοτικές χώρες. Με την παραπάνω δήλωσή του ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πέτρος Ευθυμίου απάντησε στη Βουλή, σε ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Βασιλείου Βύζα, η οποία αφορούσε στη διαδικασία ελέγχου και αναγνώρισης των πτυχίων του εξωτερικού από το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, με την πρόταση, που απέστειλαν οι Ιατρικές σχολές στο Υπουργείο Παιδείας αιτούνται αφενός τη μείωση των εξεταστικών περιόδων και αφετέρου την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων από δύο σε επτά. Συμπλήρωσε δε ότι το Υπουργείο δεν μελετά τη μείωση των εξεταστικών περιόδων και διαβεβαίωσε ότι η όποια αναγγελία για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την επαύξηση του αριθμού των εξεταζομένων μαθημάτων θα γίνει κατόπιν διαλόγου και δεν θα είναι αιφνιδιαστική. Σε κάθε περίπτωση η προσαρμογή στα νέα εξεταστικά δεδομένα θα είναι σταδιακή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.