κροταφικη αρτηριτιδα | υπερεμεση | δαμασκηνα συκα δυσκοιλιοτητα | ανατομια κατω ακρου | θυμωμα

Θάνατος νέας γυναίκας από το 'σύνδρομο της οικονομικής θέσης'Ταξίδι στον θάνατο αποδείχθηκε για την 28χρονη Emma Christoffersen, η πτήση από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο, καθώς έχασε τη ζωή της από πνευμονική εμβολή στη διάρκεια των 20 ωρών της πτήσης. Πρόκειται για μία περίπτωση θανάτου που στην ορολογία των πτήσεων ονομάζεται 'σύνδρομο της οικονομικής θέσης', όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. 'Μας είπαν ότι πέθανε επειδή καθόταν σε ένα τόσο στενό κάθισμα του Μπόινγκ επί τόσες ώρες', δήλωσε η μητέρα του θύματος, Ruth. Λίγα λεπτά μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο του Χίθροου, η Emma Christoffersen, παραπονέθηκε ότι δεν νιώθει καλά και ενώ περίμενε τις αποσκευές της λιποθύμησε, τονίζεται στα δημοσιεύματα. Εξέπνευσε λίγο αργότερα, κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι προσεβλήθη από πνευμονική εμβολή κατά την οποία ένας θρόμβος αίματος δημιουργείται στην κνήμη και μετατοπίζεται μέσα από μία φλέβα έως ότου φθάσει στην καρδιά, ή τους πνεύμονες, προκαλώντας αιφνίδιο θάνατο. Κάθε χρόνο, μάλιστα, δεκάδες επιβάτες χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας αυτού του συνδρόμου, προειδοποιούν οι γιατροί. Μάλιστα συμβουλεύουν τους επιβάτες, που ταξιδεύουν σε πολύωρες πτήσεις, να σηκώνονται και να περπατούν πότε-πότε μέσα στο αεροσκάφος, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Προληπτικά μέτρα

Ειδικοί επιστήμονες, οι οποίοι ασχολούνται με τη φυσιολογία των πτήσεων και του διαστήματος, προτείνουν τα ακόλουθα μέτρα προς όλους τους επιβάτες:

* Σηκωθείτε και περπατείστε τουλάχιστον μία φορά κάθε ώρα
* Ενώ κάθεστε, κινείστε τους αστραγάλους σας και περιστρέψτε το κάτω μέρος των ποδιών σας, ώστε να κυκοφορήσει επαρκώς το αίμα των κάτω άκρων
* Πιείτε αρκετά υγρά
* Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ελαστικές κάλτσες, οι οποίες εμποδίζουν το αίμα να παραμένει στις φλέβες των ποδιών

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.