προκαλειται οιδημα μετα απο παγκρεατιτιδα στοφυμα του φατερ | συνδρομο ανω κοιλης | σφυρα

Νέα μέθοδος αντιμετώπισης ανευρυσμάτων στην ΕλλάδαΕπέμβαση αντιμετώπισης οξέος διαχωριστικού ανευρύσματος της αορτής, με μία νέα, επαναστατική μέθοδο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ο ασθενής είναι σε άριστη κατάσταση. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 46χρονο ασθενή από τη Λάρισα από την καρδιοχειρουργική ομάδα του καθηγητή Παναγιώτη Σπανού με την συνεργασία του αγγειοχειρουργού Κωνσταντίνου Παπάζογλου. Η συνηθισμένη μέχρι σήμερα μέθοδος, περιελάμβανε την αφαίρεση του ανευρύσματος και την τοποθέτηση μοσχεύματος με τη βοήθεια εξωσωματικής κυκλοφορίας, μία επέμβαση διάρκειας 5-6 ωρών η οποία συχνά παρουσιάζει αρκετές επιπλοκές.

Με τη νέα μέθοδο, αυτοδιατεινόμενο συνθετικό ενδοαυλικό μόσχευμα που εισάγεται από τη μηριαία αρτηρία, φτάνει στην περιοχή του ανευρύσματος, το οποίο επενδύει εσωτερικά, και το στεγανοποιεί. Ο χρόνος της επέμβασης μειώνεται σε λιγότερο από μία ώρα, η επέμβαση απαιτεί μόνο τοπική ή περιοχική αναισθησία ενώ οι επιπλοκές σχεδόν εξαλείφονται. Η μέθοδος εφαρμόζεται κατά την τελευταία πενταετία σε πολλά κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής και λόγω των σημαντικών της πλεονεκτημάτων αναμένεται να εξαπλωθεί γρήγορα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.