σκοληκοιδιτιδα | peristefanitida | θεραπεια ακμης με ρευμα | ελλειψη.νατριου | εγκυμοσυνη και ναυτιεσ | κιρρωση

Τεχνικές αντιμετώπισης του στρεςΑπλές μεθόδοι που προάγουν την ικανότητα του ατόμου για αντιμετώπιση του στρες και αποφυγή των αρνητικών συνεπειών του, η βασική διαδικασία διαχείρισης του στο πλαίσιο μιας ακολουθίας αποτελούμενης από συγκεκριμένα βήματα (πληροφόρηση, συγκεκριμενοποίηση πηγών στρες, αξιολόγηση κατάστασης κλπ.) και οι συγκεκριμένες τεχνικές και στρατηγικές, θα αναπτυχθούν σε Σεμινάριο για τη διαχείριση του στρες, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιανουαρίου του 2002.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις τεχνικές και στρατηγικές διαχείρισης, καθώς θα γίνει εκπαίδευση σε τεχνικές όπως επίλυση προβλήματος, νευρομυϊκή χαλάρωση, διαχείριση χρόνου, διαχείριση συναισθημάτων κλπ.

Επίσης, θα αναλυθεί η γνωσιακή προσέγγιση στην αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων και θα παρουσιασθούν εκτενώς οι σχετικές διαδικασίες του γνωσιακού μοντέλου (π.χ., χρήση ημερολογίων, κάθετο τόξο, γνωσιακός χάρτης κ.ά.).

Στο τέλος, θα παρουσιασθεί ένα μοντέλο ενοποίησης όλων των παραπάνω στοιχείων σε ένα ενιαίο σύστημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ατομική ή ομαδική βάση.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναλυτικές σημειώσεις, καθώς και έντυπα με τις τεχνικές-στρατηγικές που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του διήμερου Σεμιναρίου. Έτσι θα έχουν στα χέρια τους ένα πλήρες πακέτο της ακολουθίας διαχείρισης του στρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.