εμβολιο ερυθρας ιλαρας παρωτιτιδας | σκωληκοειδίτιδα | τερατωμα στην κοιλια

Αλλάζει το έμβλημα του Ερυθρού ΣταυρούΗ Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, χρησιμοποιεί ως σήματα, δύο εμβλήματα, τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς. Η ιστορία των εμβλημάτων είναι αρκετά μεγάλη. Ο Ερυθρός Σταυρός, τοποθετημένος σε λευκό φόντο, υιοθετήθηκε επίσημα στην πρώτη Συνθήκη της Γενεύης το 1864. Η Ερυθρά Ημισέληνος, υιοθετήθηκε από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1876, κατά τη διάρκεια των πολέμων με τη Ρωσία, αφού η χρήση του σταυρού θεωρήθηκε 'προσβλητική' για τους μουσουλμάνους στρατιώτες και αναγνωρίστηκε από τη Συνθήκη της Γενεύης το 1929.

Τα εμβλήματα λειτουργούσαν πολύ καλά για πολύ καιρό, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάστηκαν δύο προβλήματα. Πρώτο, σε μερικές διαμάχες, ο σταυρός ή ημισέληνος, ήταν σύμβολα με θρησκευτική σημασία, κάτι που δεν ισχύει, αφού ο Ελβετός ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού Henry Dunant, δεν χρησιμοποίησε τον ερυθρό σταυρό ως θρησκευτικό σύμβολο, παρά αντέστρεψε τα χρώματα της σημαίας της χώρας του, αλλά περιστασιακά, έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεύτερο, ορισμένες χώρες και εθνικές κοινότητες δεν επιθυμούν τη χρήση ούτε του σταυρού ούτε της ημισελήνου. Αυτό ισχύει για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το ερυθρό άστρο του Δαυίδ αλλά και για το Καζακστάν, όπου χρησιμοποιείται συνδυασμός του ερυθρού σταυρού και της ερυθράς ημισελήνου.

Από τη διεθνή ομοσπονδία του ερυθρού σταυρού και της ερυθράς ημισελήνου, εκφράζονται φόβοι, ότι η εισαγωγή ενός νέου συμβόλου, μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην αναγνώριση του σήματος του Ερυθρού Σταυρού. Προτείνεται λοιπόν, το σύμβολο ενός ρόμβου, που θα σχηματίζεται από δύο V (το ένα θα είναι αντεστραμμένο), τα οποία δεν θα ενώνονται. Τα εθνικά σύμβολα, όπως π.χ. το άστρο του Δαυίδ, θα μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στον ρόμβο, αλλά σε περίοδο πολεμικών συρράξεων ο ρόμβος θα είναι κενός. Οριστικές αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν σε δύο συνόδους που θα πραγματοποιηθούν στις 25-26 Οκτωβρίου και 14 Νοεμβρίου.

Το σύμβολο με τη μεγαλύτερη αναγνώριση στον κόσμο, πρόκειται να αντικασταθεί από το νέο, προτεινόμενο, σύμβολο του Ερυθρού Σταυρού, κατά τη διάρκεια πολεμικών συρράξεων.

Κάθε χώρα, θα μπορεί να επιλέξει ένα από τα παρακάτω σύμβολα ή να χρησιμοποιήσει ένα εθνικό σύμβολο μέσα στον ρόμβο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.