πολυουρια και βιταμινες | αριστερη ανώνυμη φλεβα | γανοδερμα οφελη | ηωσινοφιλια | χρονια ρινιτιδα

Τράπεζα αίματος ομφαλίου λώρου στην ΑγγλίαΟι γονείς στη Βρετανία, μπορούν πλέον να διατηρούν αίμα ομφαλίου λώρου από το νεογέννητο παιδί τους, για την περίπτωση που το παιδί αναπτύξει αργότερα σοβαρές ασθένειες, οι οποίες απαιτούν μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το αίμα, το οποίο λαμβάνεται από τον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο αμέσως μετά τη γέννηση, περιέχει εμβρυϊκά κύτταρα, τα οποία μπορούν να καλλιεργηθούν και να καταψυχθούν. Σύμφωνα με την Julie-Anne Ryan, διευθύντρια της τράπεζας αίματος ομφαλίου λώρου της Αγγλίας, πρόκειται για την μεγαλύτερη εξασφάλιση της υγείας για καταστάσεις οι οποίες είναι πιθανό να απαιτήσουν συμβατό μυελό των οστών, παρόλο που ελπίδα των υπευθύνων είναι κανένας από τους δότες, να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο δείγμα.

Παιδιά τα οποία εμφανίζουν λευχαιμία ή λέμφωμα, συχνά χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών, μετά από την προσπάθεια εξάλειψης της νόσου με πολύ ισχυρή χημειοθεραπεία. Αν ο μυελός των οστών, που συνήθως λαμβάνεται από συγγενείς, δεν είναι συμβατός, οι προσπάθειες να βρεθεί συμβατός μυελός, συνήθως απαιτούν πολύ χρόνο και συχνά είναι άκαρπες. Ωστόσο, εμβρυϊκά κύτταρα που προέρχονται από το αίμα του οφάλιου λώρου, είναι πάντοτε απόλυτα συμβατά και μπορούν να αποψυχθούν και να μεταφερθούν με τρόπο ανάλογο με τη μετάγγιση αίματος.

Οι τράπεζες αίματος ομφαλίου λώρου, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες. Ωστόσο, από ερευνητικά ιδρύματα, επισημαίνεται η πιθανότητα να βρεθούν προκαρκινικά κύτταρα, από τη στιγμή της γέννησης, σε παιδιά, τα οποία στο μέλλον θα εμφανίσουν λευχαιμία. Σε αυτή την περίπτωση, η χορήγηση αίματος ομφαλίου λώρου, μετά την αντιμετώπιση της νόσου, μπορεί να οδηγήσει στην επανεμφάνισή της, σε λίγα χρόνια, σε μία ηλικία που η αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας δεν είναι τόσο μεγάλη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.