επικονδυλιτιδα θεραπεια με βοτανα | εχινοκοκκος συμπτωματα | ασθενειες προβατων | στιγμα | απονευρωση

Νέα εξέταση αίματος για τη διάγνωση του διαβήτηΕνα απλό τεστ αίματος, το οποίο θα μπορεί να γίνεται στο ιατρείο και το οποίο έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τη ύπαρξη σακχαρώδη διαβήτη πριν εκδηλωθούν τα αρχικά συμπτώματα της νόσου, δοκιμάστηκε με επιτυχία σε 1.253 ασθενείς, στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου Duke, στη Β. Καρολίνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, επικεφαλής της οποίας ήταν Δρ. David Edelman, χάρη στη νέα αυτή εξέταση, με το όνομα HgA1c, διαγιγνώστηκε η ύπαρξη διαβήτη στο 4.5% των ασθενών, στους οποίους δεν είχε διαγνωσθεί, παρ' όλο που βρίσκονταν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η νέα αυτή εξέταση θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την διάγνωση διαβήτη, ιδίως σε άτομα με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω παράγοντες κινδύνου: παχυσαρκία, υπέρταση και οικογενειακό ιστορικό της ασθένειας.

Εκπρόσωπος του Βρετανικού οργανισμού Diabetes UK, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για τη Μ. Βρετανία, όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι με διαβήτη στους οποίους δεν έχει γίνει διάγνωση.

Η εισαγωγή της εξέτασης αυτής σαν διαγνωστικό τεστ για τα άτομα με έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου είναι ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα με το Diabetes UK.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.