κοιλιακο αλγος | κρετινισμός | νόσος crohn | ιλεος εντερο | εκκολπώματα δωδεκαδακτυλου | καθιζησης ερυθρων

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Παιχνίδια για ενήλικες


Φαντασίωση - Δικαίωμα στην ερωτική απόλαυση

Σεξουαλική φαντασίωση: Εικόνες και σενάρια ερωτικού περιεχομένου τα οποία «βλέπουμε» στη φαντασία μας και ως σκοπό έχουν να αυξήσουν ή και να μεγιστοποιήσουν τη σεξουαλική μας απόλαυση. Θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο μιας ερωτικής σκηνής με την άγνωστη κυρία της διπλανής πόρτας, θα μπορούσε να είναι μία νύχτα πάθους με έναν ηθοποιό ή τον υδραυλικό που μας έφτιαξε το νεροχύτη. Θα μπορούσε να είναι μία ερωτική φαντασίωση με τον ή τη σύζυγο μας ή με τον καλλίτερο του φίλο. Θα μπορούσε να είναι στο κρεβάτι, στην κουζίνα, στο ασανσέρ ή σε ένα πολυκατάστημα. Θα μπορούσε να είναι παντού και με τον οποιονδήποτε. Γιατί το περιεχόμενο μιας σεξουαλικής φαντασίωσης δεν έχει όρια παρά μόνο αυτά που θέτουμε εμείς με τη λογική στο μυαλό μας.

Η γνώση φέρνει απόλαυση!

Από μικρά παιδιά διδασκόμαστε ότι η σεξουαλική επαφή είναι κάτι απαγορευμένο το οποίο θα πρέπει ναι μεν να γίνεται αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (όπως π.χ ο γάμος ή ο αρραβώνας). Έτσι λοιπόν πολλές «αλήθειες» που αφορούν το σεξ και τη σεξουαλική μας ικανοποίηση παραμένουν ακόμα κρυμμένες. Για να μπορέσει να επιτευχθεί η μέγιστη απόλαυση από τη σεξουαλική επαφή χρειάζεται γνώση. Τόσο γνώση για το σώμα μας όσο και για το σώμα του συντρόφου μας. Οι γνώσεις ανατομίας όμως από μόνες τους δεν είναι αρκετές αν δεν έχουμε παράλληλα και τη γνώση για το τι πραγματικά μας ευχαριστεί στον έρωτα. Η σωστή και ειλικρινής επικοινωνία που έχουμε (ή θα μπορούσαμε να έχουμε) με τον εαυτό μας αλλά και με τον ερωτικό μας σύντροφο είναι απαραίτητο συστατικό για μία επιτυχημένη και υγιή σεξουαλική ζωή.

Το περιεχόμενο των φαντασιώσεων και τα συναισθήματα που συνυπάρχουν

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το μόνο όριο για μία φαντασίωση είναι η λογική μας. Η λογική, η οποία μας «λέει» ότι αυτά που σκεφτόμαστε είναι «λάθος», είναι «άρρωστα» ή «αμαρτωλά». Πολλές φορές το περιεχόμενο των φαντασιώσεων δεν αφορά μόνο τον ερωτικό μας σύντροφο αλλά και κάποιο άλλο πρόσωπο. ’λλες πάλι φορές το σενάριο της μπορεί να είναι η ερωτική επαφή με πολλά άτομα ταυτόχρονα ή να περιλαμβάνει σαδομαζοχιστικά παιχνίδια. Έτσι πολλές φορές η απόλαυση που αντλούμε μέσα από τις φαντασιώσεις χάνεται μέσα στις ενοχές, τον φόβο ή και την ντροπή για αυτά που σκεφθήκαμε. Κάτι το οποίο συνήθως αγνοούμε είναι ότι οι φαντασιώσεις δεν είναι πάντα ερεθιστικές στην πραγματικότητα όσο στη φαντασία μας και ότι πολλές φορές μέσω της φαντασίωσης «εκτονώνουμε» τα συναισθήματα μας για πρόσωπα ή καταστάσεις οι οποίες αν έπαιρναν «σάρκα και οστά» θα μπορούσαν ίσως να μας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Από την άλλη πλευρά όταν χρησιμοποιούμε το υλικό από τις σεξουαλικές φαντασιώσεις μέσα στο ερωτικό παιχνίδι δεν θα έπρεπε να νοιώθουμε χυδαίοι, βρώμικοι ή ανήθικοι. Η φαντασίωση είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει, για να ενισχύσει τη σεξουαλική του απόλαυση και η ανταλλαγή των σεξουαλικών φαντασιώσεων με το σύντροφο μας μπορεί να μας οδηγήσει σε μονοπάτια απόλαυσης και ηδονής.

Το να ενισχύουμε τις ερωτικές φαντασιώσεις που αφορούν τον σύντροφό μας και να τις μοιραζόμαστε μαζί του, βοηθά και εκείνον με τη σειρά του να νοιώσει ελεύθερος να μας μιλήσει για αυτές. Το ζευγάρι που μοιράζεται τις φαντασιώσεις του δεν θα έπρεπε να έχει λόγους να φοβάται για το πως θα αισθανθεί μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Γιατί στον έρωτα , όλα είναι αποδεκτά, αφού φυσικά ότι γίνεται έχει και τη συναίνεση και των δύο, και αφού φροντίζουμε πάντα για την ασφάλεια μας και την ασφάλεια του παρτενέρ μας.

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τις φαντασιώσεις είναι καθοριστικός

Ο τρόπος που χρησιμοποιείται η σεξουαλική φαντασίωση μέσα στη ζωή μας και οι επιδράσεις των φαντασιώσεων στη σεξουαλική μας συμπεριφορά, μπορεί να είναι είτε θετικές είτε αρνητικές. Όταν το ζευγάρι μοιράζεται τις φαντασιώσεις του γεύεται ακόμα μία μορφή ηδονής. Αν το ένα άτομο αποφασίσει να κρατήσει για τον εαυτό του τις φαντασιώσεις του αλλά παράλληλα έχει μία αρμονική σεξουαλική ζωή τότε και σε αυτήν την περίπτωση η επίδραση είναι θετική.

Αν όμως ένα άτομο αντικαθιστά τη σεξουαλική πράξη με τη σεξουαλική φαντασίωση και τον μοναχικό αυνανισμό τότε αρχίζει να περνά στο περιθώριο και στη μοναξιά. Πλάθοντας το άτομο στο μυαλό του σεξουαλικές εικόνες, οι οποίες δεν εκτονώνονται μέσα στο συντροφικό σεξ αλλά στην απομόνωση, γίνεται δέσμιος μίας κατάστασης η οποία μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στη σεξουαλική, στην κοινωνική και στη προσωπική του ζωή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.