PolyAspirin, η ασπιρίνη του μέλλοντος

PolyAspirin, η ασπιρίνη του μέλλοντοςΗ νέα ασπιρίνη, που ονομάζεται PolyAspirin, αποτελείται από 100 μόρια ασπιρίνης, τοποθετημένα το ένα μετά το άλλο, δημιουργώντας ένα πολυμερές. Το πλεονέκτημα; Το νέο φάρμακο μπορεί να ληφθεί από το στόμα ή να εφαρμοστεί τοπικά, στην περιοχή του σώματος στην οποία υπάρχει φλεγμονή ή πόνος, όπως οι περιοχές των εγχειρητικών τομών ή οι περιοχές εμφυτεύσεως διαφόρων υλικών. Ο νέος σχεδιασμός, επιτέπει την εφαρμογή σε πολλές νέες θεραπευτικές μεθόδους, κάτι που δεν ήταν εφικτό με τις ήδη υπάρχουσες μορφές ασπιρίνης. Η παραπάνω τροποποίηση στο μόριο της ασπιρίνης έγινε στο Πανεπιστήμιο Rutgers στις ΗΠΑ και ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της American Chemical Society.

Κατά τη φάση της φλεγμονής, ο ρυθμός με τον οποίο οι ιστοί αυτοϊώνται, μειώνεται δραστικά. Για παράδειγμα στις αρθροπλαστικές του ισχίου, μπορεί να απαιτηθούν μήνες για την πλήρη ανάρρωση των ασθενών, εξαιτίας της φλεγμονής που προκαλείται από τη χειρουργική επέμβαση. Καλύπτοντας το τεχνητό ισχίο με PolyAspirin, η οποία απελευθερώνεται σταδιακά, είναι εφικτή τόσο η ανακούφιση του ασθενούς από τον πόνο, όσο και η πολύ γρηγορότερη αντιμετώπιση της φλεγμονής, σε σχέση με τη λήψη κοινής ασπιρίνης από το στόμα. Επίσης, οι χημικοί δεσμοί οι οποίοι συνδέουν τα μόρια της ασπιρίνης σχηματίζοντας το πολυμερές, μπορούν να τροποποιηθούν ώστε η διάσπασή τους να είναι ταχύτερη ή αργότερη, επιτρέποντας τη δημιουργία διαφόρων μορφών PolyAspirin, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των δόσεων του φαρμάκου.

Η PolyAspirin, δεν διασπάται στο όξινο περιβάλλον του στομάχου, αλλά προωθείται στο έντερο, όπου και διασπάται, για να απορροφηθεί πλήρως στη συνέχεια. Ετσι, όχι μόνο στερείται της πλέον συνηθισμένης ανεπιθύμητης ενέργειας της κοινής ασπιρίνης, που είναι ο ερεθισμός του στομάχου και η πρόκληση άλλων γαστρεντερικών διαταραχών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση φλεγμονωδών νόσων του εντέρου. Προς το παρόν, η PolyAspirin, πρόκειται να χρησιμοποιθεί όπου είναι απαραίτητη η τοπική ή η ελεγχόμενη απελευθέρωσή της, καταστάσεις που, δυστυχώς, δεν περιλαμβάνουν τον πονοκέφαλο…

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση