ποσα κιλα μπορει να σηκωσει ενας εφηβος | καταγμα εσω γονατο | aimaggeivma ηπαρ

Η ασπιρίνη θα μπορούσε να σώσει 40.000 ασθενείςΗ ασπιρίνη θα μπορούσε να σώσει περίπου 40.000 ανθρώπους, εάν χρησιμοποιείτο πιο συχνά από τους ασθενείς, σύμφωνα με έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Βρετανικό Ιδρυμα Καρδιολογίας και το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο, η χρήση της ασπιρίνης, η οποία μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων, δεν είναι διαδεδομένη σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ενώ λοιπόν η λήψη ασπιρίνης είναι γνωστό ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, λιγότερο από το 50% των ασθενών υψηλού κινδύνου λαμβάνει το φάρμακο με συνταγή γιατρού.

Οι επιστήμονες από τη μονάδα κλινικών δοκιμών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έκαναν ανασκόπηση σε 287 κλινικές δοκιμές, στις οποίες είχαν μετάσχει 200.000 ασθενείς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Sir Charles George, διευθυντή του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, στη Βρετανία η ασπιρίνη συνταγογραφείται σε λιγότερο από το 1/4 των ασθενών που υποφέρουν από ασθένειες όπως περιφερειακή αρτηριακή νόσο, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη αθηρωματικής πλάκας, που μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.