Η ασπιρίνη θα μπορούσε να σώσει 40.000 ασθενείς

Η ασπιρίνη θα μπορούσε να σώσει περίπου 40.000 ανθρώπους, εάν χρησιμοποιείτο πιο συχνά από τους ασθενείς, σύμφωνα με έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Βρετανικό Ιδρυμα Καρδιολογίας και το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο, η χρήση της ασπιρίνης, η οποία μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων, δεν είναι διαδεδομένη σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ενώ λοιπόν η λήψη ασπιρίνης είναι γνωστό ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, λιγότερο από το 50% των ασθενών υψηλού κινδύνου λαμβάνει το φάρμακο με συνταγή γιατρού.

Οι επιστήμονες από τη μονάδα κλινικών δοκιμών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έκαναν ανασκόπηση σε 287 κλινικές δοκιμές, στις οποίες είχαν μετάσχει 200.000 ασθενείς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Sir Charles George, διευθυντή του Βρετανικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, στη Βρετανία η ασπιρίνη συνταγογραφείται σε λιγότερο από το 1/4 των ασθενών που υποφέρουν από ασθένειες όπως περιφερειακή αρτηριακή νόσο, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη αθηρωματικής πλάκας, που μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση