οισοφαγος | χολιστερινη | θυρεοειδίτιδα | βαρη στην εφηβεία | tke εξεταση αιματος | μηκωνιο κ εμβολη

Η ασπιρίνη προστατεύει τα αγγεία από τις φλεγμονέςΗ ασπιρίνη μπορεί να αποδειχτεί πολλαπλά χρήσιμη για τους ασθενείς που πάσχουν από καρδιακά νοσήματα, καθώς εκτός από τις αντιπηκτικές της ιδιότητες, προστατεύει τα τοιχώματα των αγγείων από τις φλεγμονές, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ενωσης, Circulation.

Οι φλεγμονές προκαλούν αλλαγές στην λειτουργικότητα των αγγείων, ανάλογες με αυτές που παρατηρούνται σε ασθενείς με σοβαρά καρδιακά προβλήματα, Οι αλλαγές αυτές μπορεί να προληφθούν με μικρές δόσεις ασπιρίνης, ανάλογες με αυτές που παίρνουν ασθενείς με προβλήματα πηκτικότητας του αίματος.

Η ασπιρίνη περιορίζει την έκκριση μίας ουσίας η οποία ονομάζεται ιντερλευκίνη –1 και η οποία εκκρίνεται σε ύπαρξη φλεγμονής. Σε φλεγμονώδεις καταστάσεις τα αιμοπετάλια, τα έμμορφα συστατικά του αίματος που ευθύνονται για την πήξη του, προσκολλώνται με μεγαλύτερη ευκολία στο ενδοθήλιο, το εσωτερικό τοίχωμα των αγγείων, γεγονός που ευνοεί την δημιουργία θρόμβων. Η ασπιρίνη περιορίζοντας την έκκριση της ιντερλευκίνης –1, διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στα αγγεία.

Η δράση αυτή της ασπιρίνης μπορεί να οδηγήσει σε μία επανεξέταση της χρήσης της και στην πιθανή διεύρυνση του θεραπευτικού της φάσματος, εφ' όσον τα παραπάνω συμπεράσματα επιβεβαιωθούν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.