Η κλωνοποίηση της Millie

Η κλωνοποίηση της MillieΗ Millie είναι το τελευταίο κλωνοποιημένο ζώο που έρχεται στον κόσμο. Είναι η τρίτη αγελάδα που προέρχεται από την κλωνοποίηση κυττάρων ενήλικου ζώου και γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι η κλωνοποίηση της πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας ταχύτερες και λιγότερες πολύπλοκες μεθόδους από εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για την κλωνοποίηση της Dolly, το γνωστό πρόβατο.

Η καφέ και άσπρη αγελαδίτσα, που ονομάστηκε Millie εξαιτίας του Millennium, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου, μετά από 95 προσπάθειες. Βέβαια, η κλωνοποίηση της Dolly, επιτεύχθηκε μετά από 277 προσπάθειες. Οι ερευνητές ελπίζουν να βελτιώσουν το ποσοστό των επιτυχημένων προσπαθειών στα μελλοντικά τους πειράματα.

Για την κλωνοποίηση της Millie, οι επιστήμονες πήραν το DNA από τα κύτταρα της Teresa, μιας αγελάδας η οποία είχε βραβευθεί σε διαγωνισμό παραγωγής γάλακτος. Αφαίρεσαν το DNA από το ωάριο κάποιας άλλης αγελάδας, αφήνοντας μόνο το κυτταρόπλασμα και στη συνέχεια εισήγαγαν στο κενό ωάριο τον πυρήνα που περιείχε το DNA ενός από κύτταρα της Teresa. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μονοκύτταρο κλωνοποιημένο έμβρυο που περιείχε DNA προερχόμενο εξ ολοκλήρου από την Teresa. Μετά από 7 ημέρες, το έμβρυο μεταφέρθηκε σε άλλη αγελάδα. Η Millie γεννήθηκε μετά από 278 ημέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η κυοφορία στις αγελάδες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση