σκωληκοειδίτιδα | γατα. βραχναδα | ινωμα στο στομα | δερματιτιδα σκυλου | barlow νόσος

Η κλωνοποίηση της MillieΗ Millie είναι το τελευταίο κλωνοποιημένο ζώο που έρχεται στον κόσμο. Είναι η τρίτη αγελάδα που προέρχεται από την κλωνοποίηση κυττάρων ενήλικου ζώου και γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι η κλωνοποίηση της πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας ταχύτερες και λιγότερες πολύπλοκες μεθόδους από εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για την κλωνοποίηση της Dolly, το γνωστό πρόβατο.

Η καφέ και άσπρη αγελαδίτσα, που ονομάστηκε Millie εξαιτίας του Millennium, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου, μετά από 95 προσπάθειες. Βέβαια, η κλωνοποίηση της Dolly, επιτεύχθηκε μετά από 277 προσπάθειες. Οι ερευνητές ελπίζουν να βελτιώσουν το ποσοστό των επιτυχημένων προσπαθειών στα μελλοντικά τους πειράματα.

Για την κλωνοποίηση της Millie, οι επιστήμονες πήραν το DNA από τα κύτταρα της Teresa, μιας αγελάδας η οποία είχε βραβευθεί σε διαγωνισμό παραγωγής γάλακτος. Αφαίρεσαν το DNA από το ωάριο κάποιας άλλης αγελάδας, αφήνοντας μόνο το κυτταρόπλασμα και στη συνέχεια εισήγαγαν στο κενό ωάριο τον πυρήνα που περιείχε το DNA ενός από κύτταρα της Teresa. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μονοκύτταρο κλωνοποιημένο έμβρυο που περιείχε DNA προερχόμενο εξ ολοκλήρου από την Teresa. Μετά από 7 ημέρες, το έμβρυο μεταφέρθηκε σε άλλη αγελάδα. Η Millie γεννήθηκε μετά από 278 ημέρες, όσο δηλαδή διαρκεί η κυοφορία στις αγελάδες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.