πυοδερμια σταφυλοκοκκος αντιμετωπιση | Πολυμιοσιτιδα | αδεσποτα ζωα | ατκινς ελιες επιτρεπονται

Παλλαδίνη - Η πρωτεΐνη που ίσως εξηγεί την εξάπλωση του καρκίνουΠρόσφατα ανακαλύφθηκε μία νέα πρωτεΐνη η οποία βοηθά στη διαμόρφωση του σχήματος των κυττάρων και μπορεί να παίζει ρόλο-κλειδί σε διάφορες καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη και ο καρκίνος. Η πρωτεΐνη, που λέγεται παλλαδίνη, προκαλεί τη διαμόρφωση του σχήματος των πρώιμων κυττάρων, έτσι ώστε αυτά μετατρέπονται σε διαφοροποιημένα κύτταρα με εξειδικευμένη λειτουργία.

Οι ερευνητές που ανακάλυψαν την συγκεκριμένη πρωτεΐνη, υποστηρίζουν ότι μπορεί να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε διάφορες βιολογικές λειτουργίες, ενώ φαίνεται ότι στο μέλλον, μπορεί να είναι πιθανός ο έλεγχος σοβαρών ασθενειών αυξάνοντας ή μειώνοντας την έκφραση της παλλαδίνης σε διάφορα κύτταρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλα τα κύτταρα έχουν κάποιο σχήμα που σχετίζεται με τη λειτουργία τους και φαίνεται ότι η παλλαδίνη καθορίζει αυτό το σχήμα. Η παλλαδίνη βρέθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα σε έμβρυα ενώ ήταν αρκετά ελαττωμένη στους ενήλικες. Ωστόσο, υπήρχε μεγάλη ποσότητα παλλαδίνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα των ενηλίκων, κάτι που πιθανόν επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τα εγκεφαλικά κύτταρα ανακατασκευάζονται.

Μία ακόμη λειτουργία της παλλαδίνης μπορεί να είναι η ισχυροποίηση των οστών και των μυών. Είναι γνωστό πως η άσκηση ισχυροποιεί τόσο τα οστά όσο και τους μυς, αλλά δεν είναι γνωστό τί συμβαίνει σε κυτταρικό επίπεδο. Ισως η αλλαγή του σχήματος των κυττάρων που προκαλεί η παλλαδίνη παίζει κάποιο ρόλο.

Παρά τον ρόλο της στο σχήμα των κυττάρων, η παλλαδίνη επιδρά ακόμη τόσο στη συνδεση των κυττάρων μεταξύ τους όσο και στην κίνησή τους, ενώ αναφέρεται ότι υπάρχουν αποδείξεις πως η πρωτεΐνη μπορεί να επιδρά στην εξάπλωση του καρκίνου από την αρχική εστία και την εισβολή σε άλλους ιστούς. Αυτή η εισβολή απαιτεί πολλαπλές αλλαγές στο σχήμα των κυττάρων του όγκου.

Ολα αυτά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, σημαίνουν ότι μπορεί να είναι πιθανή η ισχυροποίηση των οστών με την αύξηση της παλλαδίνης ή η αναστολή της εξάπλωσης του καρκίνου με την εξάλειψη της παλλαδίνης από τα κύτταρα του όγκου. Με ενδιαφέρον αναμένονται περισσότερα στοιχεία από την έρευνα που συνεχίζεται.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.