καμπύλη σακχάρου φυσιολογικές τιμές | ποια τρόφιμα προκαλούν σκωληκοειδίτιδα | τυφος λοξυγγας

Η ασπιρίνη περιορίζει την εξάπλωση του μεγαλοκυτταροϊούΗ ασπιρίνη, αλλά και άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό του μεγαλοκυτταροϊού, προφυλάσσοντας έτσι τους ασθενείς από επικίνδυνες λοιμώξεις, σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του New Jersey στις ΗΠΑ.

Ο ιός αυτός υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους, αλλά παραμένει ανενεργός και γίνεται επικίνδυνος όταν για κάποιο λόγο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού αδυνατίζει., όπως για παράδειγμα σε ασθενείς με AIDS ή σε ασθενείς που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή γιατί θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση οργάνου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, διάφορες ενώσεις που συνδέονται με την φλεγμονή, όπως οι προσταγλαδίνες, φαίνεται ότι ευνοούν τον πολλαπλασιασμό του ιού. Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων περιορίζει την παρουσία των ενώσεων αυτών και κατά συνέπεια την εξάπλωση του ιού.

Οπως επισημαίνουν στη έρευνα τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, σε εργαστηριακά πειράματα, που πραγματοποίησαν σε ανθρώπινο δερματικό ιστό που είχε μολυνθεί από τον ιό, η ασπιρίνη περιόρισε σημαντικά τον πολλαπλασιασμό του ιού.

Η χρήση αντιφλεγμονωδών μπορεί να γίνει είτε σε ασθενείς με ενεργή λοίμωξη από μεγαλοκυτταροϊό, σε συνδυασμό με άλλα αντιϊικά φάρμακα είτε σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για εμφάνιση λοίμωξης.

Ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ευεργετική επίδραση της ασπιρίνης σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο πιθανόν κατά ένα μέρος να οφείλεται στην δράση της κατά του μεγαλοκυτταροϊού ιού, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ασθενείς φορείς του ιού, στους οποίους έχει γίνει μεταμόσχευση καρδιάς, είναι πιο ευάλωτοι στην αρτηριοσκλήρυνση.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.