υπερπλαστικη γαστριτιδα | ναυτια στην εγκυμοσυνη | http://www.care.gr/post/299/atypi-pneymonia

Συνδυασμός εξετάσεων επιτρέπει την πρώιμη διάγνωση του συνδρόμου DownΕνας συνδυασμός εξετάσεων αίματος και υπερηχογραφικού ελέγχου, μπορούν με ακρίβεια να διαγνώσουν ή να αποκλείσουν την πιθανότητα ύπαρξης συνδρόμου Down, στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, ενώ σήμερα, ο έλεγχος για τη διάγνωση του συνδρόμου, γίνεται κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου της κύησης.

Στην έρευνα μελετήθηκαν περισσότερες από 10.000 γυναίκες για να καθοριστεί η ακρίβεια των αποτελεσμάτων των δύο εξετάσεων αίματος, και συγκεκριμένα της ελεύθερης β-hHG και της σχετιζόμενης με την κύηση πρωτεΐνης Α, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του υπερηχογραφικού ελέγχου, για την διάγνωση του συνδρόμου Down στο έμβρυο, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της κύησης.

Ο συνδυασμός των δύο δοκιμάσιών, εξετάσεων αίματος και υπερηχογραφικού ελέγχου, κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, αναγνώρισε το 91% των εμβρύων με σύνδρομο Down, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, κυμαίνεται μεταξύ 76-89%. Η ακρίβεια της μεθόδου αναμένεται σύντομα να ανέβει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Ετσι λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, η διάγνωση του συνδρόμου Down με το συνδυασμό εξετάσεων αίματος και υπερηχογραφικού ελέγχου, στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, είναι πιο ακριβής από ότι στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ ταυτόχρονα παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στους κλινικούς γιατρούς όσο και στις μητέρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.