φλεγμονη εντερου θεραπεια | υποκεφ καταγμα μηριαιου | νευρα σωματος | βελονισμος κινεζικη ιατρικη

Ανακοινώθηκε η πρώτη επιτυχής μελέτη γονιδιακής θεραπείας του καρκίνουΣύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, ασθενείς με υποτροπιάζοντα καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου, οι οποίοι αντιμετωπίσθηκαν με γονιδιακή θεραπεία στον όγκο σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία, παρουσίασαν μεγαλύτερη υποχώρηση του όγκου σε σχέση με όσους έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία και δεν παρουσίασαν υποτροπή του όγκου 6 μήνες μετά τη θεραπεία. Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση επιτυχούς μελέτης γονιδιακής θεραπείας οποιασδήποτε νόσου στον άνθρωπο.

Για τη γονιδιακή θεραπεία, χρησιμοποιήθηκε ένας γενετικά τροποποιημένος ιός, που ονομάστηκε ONYX-15, ο οποίος προσβάλλει κυρίως τα καρκινικά κύτταρα, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η νόσος. Ανεμένεται, αυτός ο έλεγχος της νόσου τοπικά, να οδηγήσει σε αύξηση του χρόνου επιβίωσης, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Η θεραπεία ήταν καλά ανεκτή με συνηθέστερες ανεπιθύμητες ενέργειες πόνο στο σημείο της ένεσης και συμπτώματα κοινού κρυολογήματος.

Ετσι, οι επιτυχείς κλινικές δοκιμές του συνδυασμού ενός τροποποιημένου ιού με χημειοθεραπεία, υποδηλώνουν ότι η γονιδιακή θεραπεία του καρκίνου, μπορεί τελικά να στεφθεί με επιτυχία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.