που οφειλεται ο στραβισμος | κοχλιας αυτιου | ελαστινη στο δερμα | γενικο τσεκ απ σε παιδι | ειλεος

Αρχίζει η κλωνοποίηση ανθρώπινων κυττάρωνΣύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει η κλωνοποίηση ανθρώπινων κυττάρων. Σκοπός των επιστημόνων δεν είναι δημιουργία ενός γενετικά πανομοιότυπου ανθρώπου, αλλά η δημιουργία ιστών και οργάνων για μεταμοσχεύσεις.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινα κύτταρα προκειμένου να δημιουργήσουν έμβρυα, από τα οποία θα χρησιμοποιήσουν αρχέγονα βλαστικά κύτταρα. Τα αρχέγονα βλαστικά κύτταρα μπορούν να διαφοροποιηθούν σε διάφορους τύπους κυττάρων σχηματίζοντας ανάλογους ιστούς και όργανα. Ετσι, με κατάλληλες τεχνικές, θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί οποιοσδήποτε ιστός ή όργανο για μεταμόσχευση, που θα είναι απόλυτα συμβατός με τον ασθενή και δεν θα απορρίπτεται.

Με τη βοήθεια της κλωνοποίησης, είναι πολύ πιθανό να γίνουν γνωστοί οι μηχανισμοί με τους οποίους προκαλείται η διαφοροποίση των κυττάρων, ώστε τελικά, να είναι εφικτή η μετατροπή του ενός τύπου κυττάρου σε έναν άλλο, χωρίς να είναι απαραίτητη η δημιουργία εμβρύου. Eτσι, δεν θα υπάρχουν οι προβληματισμοί που προκύπτουν από τη χρήση κυττάρων που προέρχονται από έμβρυα που δημιουργήθηκαν για αυτόν το σκοπό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.