μικτη νοσος συνθετικου ιστου | αθληση και περιοδος | πρόοδος της γενετικής | κονδυλωματα κ οινοπνευμα | ειλεος

Η Ιταλία σταυροδρόμι στο εμπόριο ανθρωπίνων οργάνωνΠίσω από τη διακίνηση των λαθρομεταναστών κρύβεται το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Τεργέστης κ. Νικόλα Μαρία Πάτσε. Σύμφωνα με την κατάθεση του, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά της Μαφίας, που ασχολήθηκε με τη λαθρομετανάστευση, το γεγονός αυτό δεν αποτελεί προσωπική του γνώμη, αλλά προέκυψε από τις μαρτυρίες Σλοβένων, οι οποίοι διακινούσαν παράνομα μετανάστες από τη Σλοβενία στην Ιταλία. Το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων υφίσταται και είναι μια επιχείρηση ιδιαίτερα δύσκολη, πολύπλοκη και λεπτή. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, τα θύματα είναι συνήθως μετανάστες που έχουν περιορισμένες διανοητικές ικανότητες ή ψυχολογικά προβλήματα και τα όργανα που διακινούνται είναι κερατοειδείς χιτώνες, νεφρά και ήπαρ. Συνήθως πρόκειται για Ασιάτες και ιδίως Κινέζους, που φθάνουν στη Σλοβενία, εξαντλημένοι και αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μπουν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Από αυτούς εντοπίζονται τα άτομα εκείνα, που πληρούν τις ‘προδιαγραφές’, ανάλογα με τις παραγγελίες που έχουν οι διακινητές και στην συνέχεια μεταφέρονται στον προορισμό τους, που συνήθως είναι μια ευρωπαϊκή ιδιωτική κλινική.

Το κεφάλαιο ‘εμπόριο ανθρώπινων οργάνων’, στοιχεία και ιστορίες της λαθρομετανάστευσης, συγκροτούν 90 σελίδες της έκθεσης της επιτροπής "Αντιμαφίας", στις οποίες υπογραμμίζεται ότι η Ιταλία έγινε το σταυροδρόμι και η έδρα εγκληματικών οργανώσεων που διαχειρίζονται επίσης την πορνεία, το λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και τσιγάρων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.