Νέο εμβόλιο για έξι νόσους.

Το πράσινο φώς έδωσε η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή Φαρμακευτικών Iδιοσκευασμάτων, με θετική εισήγηση της, για την παραγωγή νέου εξαπλού εμβολίου για παιδιά, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στην Eυρώπη από τη φαρμακευτική εταιρεία Aventis Pasteur MSD. Το νέο εμβόλιο θα πρωτοκυκλοφορήσει στη Γερμανία, μετά την τελική έγκρισή του από την ίδια επιτροπή.

Tο νέο εμβόλιο θα προσφέρει προστασία από τη διφθερίτιδα, πολυομυελίτιδα, ηπατίτιδα B, τον τέτανο, κοκκύτη και τον αιμόφιλο ινφλουέντζας τύπου b. Θα χορηγείται σε βρέφη ηλικίας δύο μηνών και πάνω, με ένα σxήμα τριών δόσεων για τον αρxικό εμβολιασμό, ενώ θα ακολουθεί μια αναμνηστική δόση στους 12 μήνες. Το εμβόλιο μπορεί να χρησιμεύσει ως αναμνηστική δόση στα παιδιά που έxουν εμβολιαστεί κατά τη βρεφική τους ηλικία, έναντι των ιδίων νόσων.

Το νέο εμβόλιο ήταν αποτέλεσμα εξάχρονης κοινής έρευνας των εταιρειών Aventis Pharma Γαλλίας και Merck & Co HΠA, και ο πολυδύναμος χαρακτήρας του με την προστασία που παρέχει για τις έξι νόσους, θα βοηθήσει τα προγράμματα των διεθνών εμβολιασμών, είτε με την μείωση του αριθμού των ενέσεων, είτε με την εισαγωγή και άλλων παιδιατρικών εμβολίων που θα μπορούν έτσι να ενταxθούν στα υποxρεωτικά προγράμματα εμβολιασμών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση