Προληπτικά μέτρα για τα κουνούπια στην Νέα Υόρκη.

Προληπτικά μέτρα για τα κουνούπια στην Νέα Υόρκη.Φορτηγά άρχισαν να ψεκάζουν με εντομοκτόνα στην πόλη της Νέας Υόρκης χθές το απόγευμα σε μία προσπάθεια να σκοτώσουν τα κουνούπια της περιοχής. Τα κουνούπια αυτά θεωρούνται ύποπτα για την μόλυνση με τον ιό του Νείλου που μπορεί να προκαλέσει μία μορφή θανατηφόρου εγκεφαλίτιδας.
Ας σημειωθεί οτι μολυσμένα πτηνά απο τον ιό έχουν ήδη ανιχνευθεί στην περιοχή προκαλώντας τον πανικό. Τα πτηνά μολύνονται όπως και οι άνθρωποι απο τα κουνούπια.

Ο ιός του Νείλου εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Βόρειο Αμερική το τελευταίο χρόνο προκαλώντας 7 θανάτους και δεκάδες κρούσματα. Πιστεύεται οτι μεταφέρθηκε εκεί απο πτήσεις προερχόμενες απο την ενδημική ζώνη της Αφρικής.

Φέτος δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη κρούσματα και οι αξιωματούχοι πιστεύουν οτι ο συνδυασμός ψεκασμών και του παρελθόντος ψυχρού χειμώνα θα είναι αρκετός να εξαφανίσει τα ύποτα κουνούπια. Ομως όπως δείχνει η μόλυνση των ποτηνών φαίνεται οτι έπεσαν έξω.
Η νόσος εκδηλώνεται αρχικά με ήπια συμπτώματα, πυρετό , πονοκέφαλο, μυαλγίες λεμφαδενοπάθεια και εξάνθημα. Τα παιδιά και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλίτιδος και κώματος

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση