β μπλοκ στη καρδιά | υπερέμεση κύηση | νικοτινη συμπτωματα | πυλωρος | μαζοχιστης | τι ειναι η αποστειρωση;

Προληπτικά μέτρα για τα κουνούπια στην Νέα Υόρκη.Φορτηγά άρχισαν να ψεκάζουν με εντομοκτόνα στην πόλη της Νέας Υόρκης χθές το απόγευμα σε μία προσπάθεια να σκοτώσουν τα κουνούπια της περιοχής. Τα κουνούπια αυτά θεωρούνται ύποπτα για την μόλυνση με τον ιό του Νείλου που μπορεί να προκαλέσει μία μορφή θανατηφόρου εγκεφαλίτιδας.
Ας σημειωθεί οτι μολυσμένα πτηνά απο τον ιό έχουν ήδη ανιχνευθεί στην περιοχή προκαλώντας τον πανικό. Τα πτηνά μολύνονται όπως και οι άνθρωποι απο τα κουνούπια.

Ο ιός του Νείλου εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στην Βόρειο Αμερική το τελευταίο χρόνο προκαλώντας 7 θανάτους και δεκάδες κρούσματα. Πιστεύεται οτι μεταφέρθηκε εκεί απο πτήσεις προερχόμενες απο την ενδημική ζώνη της Αφρικής.

Φέτος δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη κρούσματα και οι αξιωματούχοι πιστεύουν οτι ο συνδυασμός ψεκασμών και του παρελθόντος ψυχρού χειμώνα θα είναι αρκετός να εξαφανίσει τα ύποτα κουνούπια. Ομως όπως δείχνει η μόλυνση των ποτηνών φαίνεται οτι έπεσαν έξω.
Η νόσος εκδηλώνεται αρχικά με ήπια συμπτώματα, πυρετό , πονοκέφαλο, μυαλγίες λεμφαδενοπάθεια και εξάνθημα. Τα παιδιά και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλίτιδος και κώματος

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.