θυμωμα | καταγμα σκαφοειδους | εμβολιακο προγραμμα σκυλου | οξεια σκωληκοειδιτιδα συμπτωματα | ηλεκτροβελονισμος

Νέα μέτρα για Ειδικότητες - ΑγροτικόΣτα πλαίσια των αλλαγών που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δρομολογούνται αλλαγές για τη διενέργεια της ιατρικής ειδικότητας. Η επιλογή θα γίνεται με μια διαδικασία πανελληνίων εξετάσεων. Το μέτρο φαίνεται οτι θα εφαρμοσθεί βαθμιαία σε μικρά ποσοστά κάθε χρόνο, ώστε να γενικευθεί σε 6-7 χρόνια για όλους τους γιατρούς.

Ακόμη προς κατάργηση βαίνει η Υπηρεσία Υπαίθρου (γνωστότερη ως 'Αγροτικό'). Κάποιος χρόνος αντίστοιχης υπηρεσίας θα γίνεται στα Κέντρα Υγείας και τα Επαρχιακά Νοσοκομεία, πριν ή μετά τη λήψη της ειδικότητας.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα ανκοινωθούν εντός του τρέχοντος έτους και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και το θέμα 'εξετάσεις για την ειδικότητα' είχε συναντήσει πολλές αντιδράσεις, όταν είχε προταθεί στο παρελθόν. Θα πρέπει να γίνει προσεκτική μελέτη και τα κριτήρια να εξασφαλίζουν την αξιοκρατία, αλλά και τις προσωπικές επαγγελματικές επιλογές του κάθε γιατρού.

Οσο για το 'Αγροτικό', πρόκειται για πεπαλαιωμένο θεσμό, που δεν έχει πλέον να προσφέρει στη σημερινή Ελλάδα και πράγματι χρειάζεται ριζική αναπροσαρμογή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.