Νέα μέτρα για Ειδικότητες – Αγροτικό

Νέα μέτρα για Ειδικότητες - ΑγροτικόΣτα πλαίσια των αλλαγών που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δρομολογούνται αλλαγές για τη διενέργεια της ιατρικής ειδικότητας. Η επιλογή θα γίνεται με μια διαδικασία πανελληνίων εξετάσεων. Το μέτρο φαίνεται οτι θα εφαρμοσθεί βαθμιαία σε μικρά ποσοστά κάθε χρόνο, ώστε να γενικευθεί σε 6-7 χρόνια για όλους τους γιατρούς.

Ακόμη προς κατάργηση βαίνει η Υπηρεσία Υπαίθρου (γνωστότερη ως ‘Αγροτικό’). Κάποιος χρόνος αντίστοιχης υπηρεσίας θα γίνεται στα Κέντρα Υγείας και τα Επαρχιακά Νοσοκομεία, πριν ή μετά τη λήψη της ειδικότητας.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα ανκοινωθούν εντός του τρέχοντος έτους και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και το θέμα ‘εξετάσεις για την ειδικότητα’ είχε συναντήσει πολλές αντιδράσεις, όταν είχε προταθεί στο παρελθόν. Θα πρέπει να γίνει προσεκτική μελέτη και τα κριτήρια να εξασφαλίζουν την αξιοκρατία, αλλά και τις προσωπικές επαγγελματικές επιλογές του κάθε γιατρού.

Οσο για το ‘Αγροτικό’, πρόκειται για πεπαλαιωμένο θεσμό, που δεν έχει πλέον να προσφέρει στη σημερινή Ελλάδα και πράγματι χρειάζεται ριζική αναπροσαρμογή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση