οξεία τραχειοβρογχίτιδα | ρήξη μήτρασ | καρκινος στη μυτη συμπτωματα | ατελης ειλεος συμπτωματα

Πόρνες εναντίον AIDSΕίναι γνωστό οτι ένας αξιοσημείωτος αριθμός εκδιδομένων γυναικών στην Αφρική (περί το 5% σε 2000 γυναίκες που μελετήθηκαν), παρά τις επανειλημμένες σεξουαλικές επαφές με (αποδεδειγμένα) πάσχοντες από AIDS, δεν έχει μολυνθεί από τη νόσο. Αντίθετα οι γυναίκες αυτές έχουν αναπτύξει μιας μορφής 'ανοσία' απέναντι στο AIDS, καθώς τα T λεμφοκύτταρά τους έχουν αυξηθεί σε αριθμό και έχουν αναπτύξει ικανότητα να καταπολεμούν το θανατηφόρο ιό.

Βασισμένοι σε αυτά τα στοιχεία, ομάδα ερευνητών από την Αγγλία και την Κένυα ανακοινώνουν οτι είναι έτοιμοι να αρχίσουν σύντομα την πειραματική χορήγηση σε εθελοντές ενός νέου ελπιδοφόρου εμβολίου κατά του AIDS. Το εμβόλιο αυτό, αν αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα χρησιμοποιηθεί στην Αφρική κατά κύριο λόγο. Ο λόγος είναι οτι αφορά στελέχη του ιού του AIDS που εμφανίζοντια στην Μαύρη Ηπειρο (και πολύ λιγότερο στον υπόλοιπο κόσμο).

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Dr. Omu Anzale (διευθυντής κλινικής σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων στο Ναϊρόμπι), "η επαφή με τον ιό είχε σαν αποτέλεσμα στις γυναίκες αυτές να ενεργοποιηθεί το ανοσοποιητικό τους σύστημα, χωρίς όμως να εκδηλώσουν νόσο". Μια ακόμα σημαντική ανακοίνωση στα πλαίσια του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου για το AIDS που διεξάγεται στο Durban της Νοτίου Αφρικής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.