φλεγμωνες στο λεπτο εντερο -ελκη | χρονος επωασης ηπατιτιφσς B ιου | ΕΙΛΕΟΣΕΝΤΕΡΟΥ | στιγμα

Βδέλλες εναντίον της οστεοαρθρίτιδαςΤην παλιά πρακτική της χρήσης βδελλών για ιατρικούς λόγους χρησιμοποίησαν απ’ ότι φαίνεται με επιτυχία γερμανοί επιστήμονες του νοσοκομείου Essen-Mitte προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.

Στην πρωτότυπη αυτή έρευνα πήραν μέρος 16 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας 68 χρονών που παρουσίαζαν έντονους πόνους στο γόνατο τους τελευταίους 6 μήνες, ο οποίος δεν προερχόταν από κάποιο τραυματισμό και ο ακτινογραφικός έλεγχος είχε δείξει ότι έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα.

Σε 10 από αυτούς τους ασθενείς που ήταν γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν βδέλλες, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν τη συμβατική θεραπεία που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τέσσερις βδέλλες τοποθετούντο στο γόνατο των ασθενών για διάστημα 1ώρας και 20 λεπτών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τρεις μέρες μετά την έναρξη του πειράματος οι ασθενείς στους οποίους χρησιμοποιήθηκαν οι βδέλλες παρουσίασαν σημαντική ανακούφιση από τους πόνους η οποία διήρκεσε τέσσερις εβδομάδες μετά το πέρας της διαδικασίας.

Οι ασθενείς δεν παρουσίασαν κάποια επιπλοκή ή κάποια άλλη παρενέργεια, ενώ ανέφεραν μόνο ένα ελαφρό πόνο από το δάγκωμα της βδέλλας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.