αποστημα ΟΥΛΩΝ

Φρέσκια τομάτα εναντίον κέτσαπΟι φρέσκες τομάτες αποτελούν καλύτερη πηγή λυκοπένιου, συγκρινόμενες με την κέτσαπ, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοματο-παραγωγών της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη βιομηχανία παραγωγής κέτσαπ, που θεωρεί το συγκεκριμένο προϊόν σαν καλύτερη πηγή λυκοπενίου.

Σύμφωνα με τη διαφημιστική καμπάνια προώθησης στη Μεγάλη Βρετανία, η κέτσαπ αποτελεί καλή πηγή λυκοπένιου, μια και η απορρόφηση της αντιοξειδωτικής αυτής ουσίας, είναι πολύ καλύτερη από τομάτες που έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία.

Οι τοματο-παραγωγοί από τη μεριά τους υποστηρίζουν ότι για την πρόσληψη της προτεινόμενης ημερήσιας ποσότητας λυκοπενίου (30mg) χρειάζεται η κατανάλωση 200 γραμμαρίων κέτσαπ (σχεδόν ένα μπουκάλι), ενώ η ποσότητα αυτή μπορεί να προέλθει από έξι ώριμες τομάτες.

Φυσικά ακόμα καλύτερη απορρόφηση λυκοπενίου επιτυγχάνεται όταν οι φρέσκες τομάτες θερμανθούν με λίγο λάδι για την παρασκευή σάλτσας.

Το λυκοπένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό συστατικό με ισχυρή προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο (και κυρίως του προστάτη) και τις καρδιοπάθειες. Κυριότερες πηγές είναι οι τομάτες αλλά και στο καρπούζι, τα σταφύλια και μερικά οστρακοειδή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.