Ομορφα μυστικά για όμορφο καλοκαίρι

Ομορφα μυστικά για όμορφο καλοκαίριΗ περιποίηση του προσώπου,του σώματος και των μαλλιών αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το καλοκαίρι. Η ζέστη, η θάλασσα, ο ιδρώτας και η σκόνη είναι μερικοί από τους παράγοντες που μας αναγκάζουν να κάνουμε ντους συχνότερα από ότι συνήθως καθώς και να χρησιμοποιούμε προϊόντα που χαρίζουν επιπλέον δροσιά στην επιδερμίδα. Το μακιγιάζ γίνεται πιο διάφανο και “ελαφρύ” κατά τη διάρκεια της μέρας και ως αργά το απόγευμα μια και η υπερβολική ζέστη στη χώρα που ζούμε αλλοιώνει το έντονο μακιγιάζ. Τα αφρόλουτρα παίρνουν και δίνουν και οι λοσιόν σώματος γίνονται πια απαραίτητες για μια απαλή επιδερμίδα. Μεγάλη έμφαση δίνεται και στα μαλλιά τα οποία ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τον ήλιο και τη θάλασσα και παρουσιάζουν έντονη ξηρότητα. Ας δούμε λοιπόν τα μικρά μυστικά που θα βοηθήσουν για μια άψογη εμφάνιση σε όλους τους τομείς,στην ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο του καλοκαιριού!

Για το πρόσωπο

Ο βασικότερος μικρός κανόνας ομορφιάς είναι ο καθημερινός καθαρισμός του με γαλάκτωμα και λοσιόν προκειμένου να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα,η σκόνη και το μακιγιάζ. Τολιπαρό δέρμα τείνει να γυαλίζει ακόμη πιο έντονα το καλοκαίρι για αυτό οι κρέμες που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα και κατά προτίμηση να είναι ρυθμιστικές της λιπαρότητας. Για το ξηρό δέρμα είναι αρκετή η φροντίδα με πιο ανάλαφρης υφής ενυδατικές κρέμες και όχι τόσο πλούσιες όσο εκείνες του χειμώνα.

Μικρά μυστικά

– Μην αφήνετε στο πρόσωπό σας το αλάτι της θάλασσας, ξεπλύνετε με νερό.
– Ανανεώνετε τακτικά την υψηλού δείκτη αντιηλιακή κρέμα σας για να μαυρίσετε ομοιόμορφα και να προστατευτείτε από την πρόωρη γήρανση.
– Εφαρμόστε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ενυδατική μάσκα για να ανανεώσετε τη χαμένη υγρασία του.
– Προσαρμόστε τα χρώματα του μακιγιάζ στο μαυρισμένο δέρμα σας και αποφύγετε το υπερβολικό μακιγιάζ, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για το σώμα

Το σώμα σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επιβάλλεται να είναι βελούδινο,σφρηγιλό και ευωδιαστό συγχρόνως. Οι καλύτεροι φίλοι του σε αυτή την περίπτωση είναι το άφθονο νερό,γαλακτώματα και κρέμες σώματος,ευωδιαστά σαπούνια και αφρόλουτρα,αντιηλιακά προϊόντα και βέβαια οπωσδήποτε καλή αποτρίχωση!

Μικρά μυστικά

– Χρησιμοποιείτε αντιηλιακά με υψηλούς δείκτες προστασίας, ειδικά αν δεν έχετε μαυρίσει ακόμη και γενικότερα ποτέ μην αφήνετε απροστάτευτο το δέρμα σας.
– Κάντε απολέπιση στο σώμα σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με σκληρό σφουγγάρι και το ανάλογο προϊόν.
– Διαλέξτε το σωστό τρόπο αποτρίχωσης που ταιριάζει σε εσάς ανάλογα με την επιδερμίδα σας,τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε αλλά και τον τρόπο ζωής σας γενικότερα.
– Μετά από ένα δροσιστικό ντους απλώστε σε όλο το σώμα γαλάκτωμα και φροντίστε με βαζελίνη τα σημεία στα οποία δημιουργούνται συνήθως σκληρύνσεις.

Για τα μαλλιά

Τα θέλουμε γερά, λαμπερά και μεταξένια. Όμως το καλοκαίρι τα βουτάμε στη θάλασσα, τα αφήνουμε εκτεθειμένα στον ήλιο, τα λούζουμε σχεδόν κάθε μέρα!

Μικρά μυστικά

– Αποφύγετε το σεσουάρ και τα σκληρά προϊόντα styling και αφήστε τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν.
– Αν σας ταιριάζει και είναι επιθυμητή μια αλλαγή, κόψτε πιο κοντά τα μαλλιά σας το καλοκαίρι. Έτσι θα λούζονται και θα στεγνώνουν πιο εύκολα!
– Αν έχετε μακριά μαλλιά φροντίστε τα τακτικά με ενυδατική κρέμα μαλλιών μετά από το λούσιμο.

Επίλογος

Εφαρμόστε αυτά τα μικρά αλλά πολύτιμα μυστικά καθημερινής φροντίδας και χαρίστε στον εαυτό σας μια πολύ ελκυστική εμφάνιση και μια θετική διάθεση που συμβαδίζει με το πνεύμα του καλοκαιριού αλλά και με τη δική σας ανάγκη για ομορφιά!

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση