βρογχιτιδα | Σχιζοφρενεια και αγωγη φαρμακων. | petexeies | πατσας και υγεια

Τα μυστικά της στυτικής λειτουργίαςΤο πως διατηρείται η στύση, κατά την ερωτική πράξη, κατάφεραν να ανακαλύψουν Αμερικανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, ελπίζοντας ότι η νέα αυτή μελέτη θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για την ανδρική ανικανότητα. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Proceedings of the National Academy of Sciences.

Πριν από δέκα χρόνια μία ομάδα επιστημόνων από το ίδιο πανεπιστήμιο, ανακάλυψε ότι η στύση προκαλείται όταν μία ερωτική σκέψη ή μία φυσική αίσθηση προκαλεί την απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) από τις νευρικές απολήξεις στο πέος.

Η νέα ερευνητική ομάδα κατάφερε τώρα να ανακαλύψει το πως η στύση μπορεί να διατηρηθεί. Μελετώντας ποντίκια στο εργαστήριο ανακάλυψαν ότι το κλειδί της διάρκειας είναι η συνεχής παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) στα αγγεία του πέους.

Το πρώτο ερέθισμα προκαλεί την παραγωγή ΝΟ στις νευρικές απολήξεις ενώ στη συνέχεια, "αναλαμβάνουν" τα αγγεία στα οποία το ενδοθήλιο συνεχίζει την παραγωγή ΝΟ, επιτρέποντας την είσοδο του αίματος για τη διατήρηση της στύσης.

Η πηγή ΝΟ στα αγγεία είναι ένα ένζυμο το οποίο ονομάζεται ενδοθηλιακή συνθετάση του ΝΟ και η οποία αποτελούσε μέχρι και σήμερα το κομμάτι του παζλ που έλειπε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.