μύες του μηρού | παχυ εντερο συμπτωματα | παθησεις των ουλων | ??????? ?????? | θεραπεια καταθλιψης με βοτανα

ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ


Είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο της σύγχρονης καρδιολογίας. Γίνεται με ένα ειδικό μηχάνημα – τον υπερηχογράφο – η λειτουργία του οποίου βασίζεται στην εκπομπή υπερήχων οι οποίοι αντανακλώνται στα καρδιακά τοιχώματα, επιστρέφουν στο μηχάνημα και προβάλλονται σε οθόνη. Οταν χρησιμοποιείται και χρώμα στην οθόνη , που στην ουσία απεικονίζεται η κίνηση του ευρήματος, το υπερηχογράφημα αποκαλείται triplex.
Είναι μία ακίνδυνη, αν και σχετικά δαπανηρή μέθοδος με ανεκτίμητη αξία στην εκτίμηση της λειτουργίας και των διαστάσεων της καρδιάς, στην κινητικότητα των καρδιακών τοιχωμάτων στην λειτουργία των βαλβίδων, στην ύπαρξη ή όχι περικαρδιακού υγρού. Δυστυχώς δεν μας δίνει άμεσες πληροφορίες για τα στεφανιαία αγγεία τις οποίες θα πρέπει να αναζητήσουμε με άλλες εξετάσεις όπως η δοκιμασία κοπώσεως, το σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου ή η στεφανιογραφία. Ομως μπορεί να μας δώσει πληθώρα εμμέσων πληροφοριών για τη στεφανιαία νόσο τόσο όσον αφορά την διάγνωση όσο και τον βαθμό βαρύτητας αυτής.
Η χρησιμότητά του τα τελευταία χρόνια έχει απογειωθεί με τις νεότερες τεχνικές όπως : το διοισοφάγειο υπερηχογράφημα, το stress-echo, το τρισδιάστατο υπερηχογράφημα, το ενδοαγγειακό, την ηχοκαρδιογραφία αντίθεσης και το doppler tissue imaging.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.