Γερό να είναι… κι ας είναι κι αγόρι !

Γερό να είναι... κι ας είναι κι αγόρι !Γεννήθηκαν τα πρώτα παιδιά στην Ελλάδα που οι γονείς τους δεν είχαν άγχος για το φύλο τους. Με την εφαρμογή της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και αφού είχε γίνει βιοψία στο έμβρυο, προκειμένου να βρεθούν χρωματοσωματικές ανωμαλίες, γεννήθηκαν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας παιδιά που είχε προεπιλεγεί το φύλο για ιατρικούς λόγους.

Οπως ανέφερε ο μαιευτήρας – γυναικολόγος κ.Μ.Καπετανάκης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, τον περασμένο μήνα μία 34χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, του οποίου το φύλο είχε προεπιλεγεί μια και το ιστορικό της ήταν επιβαρυμένο με φιλοσύνδετη νόσο που προσβάλλει τα αγόρια.

Ακόμη ανέφερε αντίστοιχη περίπτωση, με τη γέννηση ενός αγοριού αυτή τη φορά, κατά την οποία 36χρονη γυναίκα γέννησε με την βοήθεια ωαρίου δότριας μια και η ίδια είχε φέρει στον κόσμο ήδη ένα παιδί με μϋική δυστροφία και εξετάσεις έδειξαν σε τέσσερα έμβρυα ότι όλα έφεραν το χρωμόσωμα της νόσου.

Με την μέθοδο της προεμφυτευτικής διάγνωσης μπορεί να προβλεφθεί η πιθανότητα γέννησης παιδιών με γενετικά νοσήματα όπως σύνδρομο Down, αιμορροφιλία κ.λ.π. και αν κριθεί απαραίτητο να διακοπεί η κύηση. Επισημάνθηκε ακόμη ότι το 0,6% των νεογέννητων παρουσιάζει κάποια χρωμοσωματική ανωμαλία, οι οποίες ευθύνονται και για το 60% των αποβολών στο 1ο τρίμηνο της κύησης.

Το μοναδικό ίσως πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει είναι ότι εάν ο πατέρας γνωρίζει εκ των προτέρων το φύλο, δεν θα έχει κανένα λόγο για να εκφράσει τη χαρά του, στο άκουσμα του νοσοκόμου “αγόρι, αγόρι”, οπότε θα χαθούν και τα “τυχερά” στο μαιευτήριο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση