μουδιασμα στα κατω δοντια | 15 με10 πιεση | ποια ειναι τα δεκατα | στεφανιαία νόσος | χοληστερινη

Νέα για το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο στα παιδιά.Τι είναι;

Το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο είναι μία σοβαρή επιπλοκή που παρουσιάζεται στα παιδιά μετά απο γαστρεντερίτιδα απο το κολοβακτηρίδιο (E coli) στέλεχος Ο157:Η7. To σύνδρομο αυτό προκαλεί αναιμία, θρομβοπενία, αιμορραγίες και νεφρική ανεπάρκεια, ενώ πολύ συχνά απειλεί την ζωή. Φαίνεται οτι αυτό που προκαλεί την νόσο είναι μία μικροβιακή τοξίνη.

Τι νεώτερο όμως υπάρχει;

Η Craig S. Wong και συνεργάτες στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού New England Journal of Medicine (342:21) μελέτησαν 71 παιδιά που είχαν διάρροια απο το συγκεκριμένο μικροβιακό στέλεχος. Εξ αυτών 10 παιδιά ανέπτυξαν το σύνδρομο. Με περαιτέρω μελέτη διεπίστωθη οτι τα περισσότερα απο αυτά είχαν πάρει αντιβιοτικά.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο ‘παράλογο’ εκ πρώτης όψεως συμπέρασμα οτι η χορήγηση αντιβιοτικών στην γαστρεντερίτιδα απο κολοβακτηρίδιο στέλεχος Ο157:Η7 προκαλεί την επιπλοκή του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρομου.
Ως συμπέρασμα προτεινετε η φειδωλή χρήση των αντιβιοτικών, πάντα μετα απο καλή κλινική εκτίμηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.