συγγενες μεγακολο στα παιδια | πονος εσωτερικα στη μυτη | λοιμωξη αναπνευστικου | παχυνση βλεννογονου

Καινούργιες εξελίξεις για την ημικρανία.Η ημικρανία είναι ένα χρόνιο βασανιστικό νόσημα, άγνωστης αιτιολογίας που απασχολεί αρκετούς ανθρώπους. Ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα στην νόσο είναι οι γυναίκες.

Συνήθως έχει ‘πρόδρομα’ συμπτώματα δηλαδή συμπτώματα που προειδοποιούν τον πάσχοντα και η διάρκεια της είναι απο ώρες έως αρκετές ημέρες. Οι μόνες οδηγίες που για χρόνια οι ιατροί έδιναν ήταν αποφυγή των εντόνων ερεθισμάτων, της μεγάλης ηλιοφάνειας, του αλκοόλ και θεραπευτικά τα κλασσικά αναλγητικά.

Τα αναλγητικά αυτά όμως δηλαδή η ασπιρίνη και η παρακεταμόλη δεν πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα στους περισσότερους πάσχοντες. Μια σειρά αγγειοδιασταλτικών σκευασμάτων τα τελευταία χρόνια φαίνεται να βελτίωσε κάπως τα πράγματα. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό ένα καινουργίο φάρμακο η ριζατριπτάνη βοήθησε πολλούς να απαλλαγούν απο την ημικρανία, με τον περιορισμό όμως η λήψη του να γίνει στην έναρξη του επεισοδίου.

Στο τελευταίο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Νευρολογίας ο Mark Berger και οι συνεργάτες του ανεκοίνωσαν τις παρατηρήσεις απο την χορήγηση του φαρμάκου μετά την πλήρη εγκατάσταση της ημικρανίας. Φαίνεται λοιπόν οτι περίπου το 65% αυτών που έλαβαν ‘καθυστερημένα’ το χάπι της ριζατριπτάνης παρατήρησε σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων.

Αυτό ανοίγει μία καινούργια προοπτική στην αντιμετώπιση της ημικρανίας η οποία κάθε άλλο παρα ικανοποιητική είναι

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.