Καινούργιες εξελίξεις για την ημικρανία.

Η ημικρανία είναι ένα χρόνιο βασανιστικό νόσημα, άγνωστης αιτιολογίας που απασχολεί αρκετούς ανθρώπους. Ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα στην νόσο είναι οι γυναίκες.

Συνήθως έχει ‘πρόδρομα’ συμπτώματα δηλαδή συμπτώματα που προειδοποιούν τον πάσχοντα και η διάρκεια της είναι απο ώρες έως αρκετές ημέρες. Οι μόνες οδηγίες που για χρόνια οι ιατροί έδιναν ήταν αποφυγή των εντόνων ερεθισμάτων, της μεγάλης ηλιοφάνειας, του αλκοόλ και θεραπευτικά τα κλασσικά αναλγητικά.

Τα αναλγητικά αυτά όμως δηλαδή η ασπιρίνη και η παρακεταμόλη δεν πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα στους περισσότερους πάσχοντες. Μια σειρά αγγειοδιασταλτικών σκευασμάτων τα τελευταία χρόνια φαίνεται να βελτίωσε κάπως τα πράγματα. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό ένα καινουργίο φάρμακο η ριζατριπτάνη βοήθησε πολλούς να απαλλαγούν απο την ημικρανία, με τον περιορισμό όμως η λήψη του να γίνει στην έναρξη του επεισοδίου.

Στο τελευταίο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Νευρολογίας ο Mark Berger και οι συνεργάτες του ανεκοίνωσαν τις παρατηρήσεις απο την χορήγηση του φαρμάκου μετά την πλήρη εγκατάσταση της ημικρανίας. Φαίνεται λοιπόν οτι περίπου το 65% αυτών που έλαβαν ‘καθυστερημένα’ το χάπι της ριζατριπτάνης παρατήρησε σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων.

Αυτό ανοίγει μία καινούργια προοπτική στην αντιμετώπιση της ημικρανίας η οποία κάθε άλλο παρα ικανοποιητική είναι

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση