αθηρωματικός δείκτης | κακωση μηνισκου | θραψαλα κατεψυγμενα τιμη | ρήξη έξω πλάγιου χιαστών συμπτώματα

Ημικρανία -Νέες εξελίξειςΈνας στους δέκα Έλληνες υποφέρει απο ημικρανίες χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής ικανοποιητική θεραπεία. Όμως φαίνεται στον ορίζοντα οτι ίσως αλλάξουν τα πράγματα.

Η ημικρανία είναι μία μορφή επίμονης κεφαλαλγίας που συχνά συνοδεύεται με ναυτία και εμετό και κυριολεκτικά εξουθενώνει τον πάσχοντα. Επιδεινώνεται απο το φώς και γενικά τα έντονα ερεθίσματα. Μέχρι τώρα εθεωρείτο οτι οι ημικρανίες προκαλούνται απο ανώμαλες αλλαγές στη διάμετρο των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, συνήθως δε των κλάδων της έσω καρωτίδας.

Ωστόσο ειδικοί επιστήμονες σε πρόσφατο συμπόσιο στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ διετύπωσαν την άποψη οτι οι ημικρανίες τελικά προκαλούνται απο 'ηλεκτρική θύελλα' στα εγκεφαλικά κύτταρα και όχι απο μεταβολές της αιματώσεως. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ενα ισχυρό μαγνήτη για να διεγείρουν νευρικά κύτταρα και διεπίστωσαν οτι τα νευρικά κύτταρα των άνθρωπων με συχνές ημικρανίες διεγείρονται πολύ ευκολότερα.

Αυτή η διαπίστωση ανοίγει νέους θεραπευτικούς δρόμους. Πολλοί προτείνουν την χρήση διαφόρων φαρμάκων που εμποδίζουν τις ‘ηλεκτρικές θύελλες’ όπως τα αντιεπιληπτικά ή και ακόμη και τα αντιαρρυθμικά της καρδιάς. Η πιό δραστική όμως κατηγορία φαρμάκων που προτείνεται είναι μία ομάδα φαρμάκων που ονομάζεται τριπτάνες και η οποία επιφυλάσσεται για αυτούς που έχουν επίμονα συμπτώματα. Υπολογίζεται οτι το 20% των πασχόντων απο ημικρανίες θα ελέγξουν την νόσο με αυτή την αγωγή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.