κακωση γονατου | φλεβες στα χερια ανατομια | παθησεις στομαχου και συμπτωματα

Τοξίνη βοηθά στην οσφυαλγία.Ενέσεις που περιέχουν την τοξίνη της αλλαντίασης βοηθούν τους ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία. Αυτό ανακοινώθηκε στο τελευταίο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Νευρολογίας.

Η τοξίνη αυτή παράγεται απο το κλωστηρίδιο της αλλαντίασης και προκαλεί παροδική παράλυση των μυών. Η κατανάλωση της τοξίνης αυτής μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο λόγω παράλυσης των αναπνευστικών μυών.Στην θεραπεία βέβαια κατα της χρόνιας οσφυαλγίας χορηγείται σε μικρή ποσότητα.

Συκγεκριμένα οι Bahman Jabbari και συνεργάτες μελέτησε ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία διαρκείας τουλάχιστον 6 ετών. Στους μισούς εξ αυτών χορήγησε την τοξίνη και στους άλλους μισούς φυσιολογικό ορό, με ενδομυική ένεση στην πάσχουσα περιοχή. Οκτώ εβδομάδες μετά όσοι ελάμβαναν την τοξίνη είχαν μια σημαντική ελάττωση του πόνου ενώ οι υπόλοιποι δεν παρουσίασαν βελτίωση. Οι ενέσεις της τοξίνης ήταν καλά ανεκτές. Δεν παρουσίασαν παρενέργειες στην βάδιση η αδυναμία στα κάτω άκρα. Δυστυχώς στο 80% των ασθενών που έλαβαν την τοξίνη ο πόνος υποτροπίασε μετά 4 μήνες.

Οι ερευνητές θεωρούν οτι περαιτέρω μελέτες πρέπει να γίνουν για να καταδείξουν αν επανηλειμμένες ενέσεις μπορούν να δώσουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και ενδεχομένως μία μόνιμη θεραπεία στην χρόνια οσφυαλγία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.