Τοξίνη βοηθά στην οσφυαλγία.

Ενέσεις που περιέχουν την τοξίνη της αλλαντίασης βοηθούν τους ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία. Αυτό ανακοινώθηκε στο τελευταίο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Νευρολογίας.

Η τοξίνη αυτή παράγεται απο το κλωστηρίδιο της αλλαντίασης και προκαλεί παροδική παράλυση των μυών. Η κατανάλωση της τοξίνης αυτής μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο λόγω παράλυσης των αναπνευστικών μυών.Στην θεραπεία βέβαια κατα της χρόνιας οσφυαλγίας χορηγείται σε μικρή ποσότητα.

Συκγεκριμένα οι Bahman Jabbari και συνεργάτες μελέτησε ασθενείς με χρόνια οσφυαλγία διαρκείας τουλάχιστον 6 ετών. Στους μισούς εξ αυτών χορήγησε την τοξίνη και στους άλλους μισούς φυσιολογικό ορό, με ενδομυική ένεση στην πάσχουσα περιοχή. Οκτώ εβδομάδες μετά όσοι ελάμβαναν την τοξίνη είχαν μια σημαντική ελάττωση του πόνου ενώ οι υπόλοιποι δεν παρουσίασαν βελτίωση. Οι ενέσεις της τοξίνης ήταν καλά ανεκτές. Δεν παρουσίασαν παρενέργειες στην βάδιση η αδυναμία στα κάτω άκρα. Δυστυχώς στο 80% των ασθενών που έλαβαν την τοξίνη ο πόνος υποτροπίασε μετά 4 μήνες.

Οι ερευνητές θεωρούν οτι περαιτέρω μελέτες πρέπει να γίνουν για να καταδείξουν αν επανηλειμμένες ενέσεις μπορούν να δώσουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και ενδεχομένως μία μόνιμη θεραπεία στην χρόνια οσφυαλγία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση