γαστριτιδα αναιμια | πανλευκοπενια | τι ειναι το αυστραλιανό αντιγόνο | αρρυθμια στη καρδια

Θεραπεία υποκατάστασης μετά την εμμηνόπαυση προστατεύει το κυκλοφορικό.Η χορήγηση οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση φαίνεται να ασκεί μια ιδιαίτερα ευνοική επίδραση στα αγγεία. Συγκεκριμένα, οι Perez Barreto και Paganini Hill ανακοινώσαν σε πρόσφατο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Νευρολογίας η λήψη τους επι δέκα έτη ελαττώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικών επεισοδίων κατά 30%.

Είναι γνωστό απο μακρού οτι οι γνώμες των ειδικών διϊστανται για την χορήγηση θεραπείας υποκατάστασης με οιστρογόνα μετά την εμμηνόπαυση. Μέχρι τώρα ήταν γνωστό οτι η θεραπεία υποκατάστασης ήταν ευνοική για την οστεοπόρωση, την γήρανση του δέρματος και την γενικότερη ευεξία.

Εμπεριέχει όμως ενα σοβαρό κίνδυνο, την αύξηση της πιθανότητας εκδήλωσης καρκίνου του μαστού και των γεννητικών οργάνων. Γιαυτό το λόγο αποκλείονται απο την θεραπεία υποκατάστασης αυτές που έχουν ατομικό η οικογενειακό ιστορικό γυναικολογικού καρκίνου.
Αυτός ακριβώς ο κίνδυνος οδηγούσε πάρα πολλούς γιατρούς να αποφεύγουν να χορηγήσουν θεραπεία υποκατάστασης.

Τα καινούργια δεδομένα όμως, υποχρεώνουν τους ιατρούς να μελετούν την κάθε γυναίκα καλύτερα και να χορηγούν συχνότερα την θεραπεία υποκατάστασης. Πολλοί μάλιστα συνχορηγούν προγεστερόνη ελαττώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.