Η άσκηση βοηθά σε καλύτερη εγκυμοσύνη.

Για πολλά χρόνια οι μέλλουσες μητέρες θεωρούσαν την οσφυαλγία, την ισχιαλγία και τις κράμπες, αναγκαίο τίμημα της εγκυμοσύνης. Μία πρόσφατη μελέτη θεωρεί οτι αυτό είναι αποτέλεσμα της αύξησης και ανακατανομής του βάρους που προκαλεί πρόσθετη καταπόνηση μερικών αρθρώσεων.
Φαίνεται οτι αυτο μπορεί να διορθωθεί με την κατάλληλη άσκηση και την καλή φυσική κατάσταση.

Συγκεκριμένα η Τheresa Foti και οι συνεργάτες ανέλυσαν την στάση του σώματος 15 γυναικών στο δεύτερο ήμισυ του τρίτου τιμήνου της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά. Στα συμπεράσματα τους που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Bone and Joint Surgery (2000;82:625-632) διεπίστωσαν οτι οι γυναίκες κατά την έγκυμοσύνη χρησιμοποιούσαν πολύ περισσότερο τους μύς των κάτω άκρων απο οτι ένα χρόνο μετά.

Ειναι ακριβώς αυτή η κατάχρηση αυτών των μυικών ομάδων που προκαλεί τα μυοσκελετικά προβλήματα, λένε οι ερευνητές. Η φτωχή φυσική κατάσταση τους ‘καίει’ τους μύς αυτούς και αφήνει όλο το βάρος στα οστά και τις αρθρώσεις.

Οι ερευνητές συνιστούν στις εγκύους πριν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε ασκήσεις να τις συζητούν με τον γιατρό τους. Αυτές μπορεί να είναι συντηρητικές αν πρόκειται για εγκυμοσύνη υψηλού κιδύνου, ή πιο έντονες αν δεν υπάρχουν περιοριστικοί παράγοντες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση