αναπνοη χαλαρωσης και αρυθμιες | τι ειναι η ιντερφερονη | αφοδευση αμεσως μετα το φαγητο | φυματιωση

Η άσκηση βοηθά σε καλύτερη εγκυμοσύνη.Για πολλά χρόνια οι μέλλουσες μητέρες θεωρούσαν την οσφυαλγία, την ισχιαλγία και τις κράμπες, αναγκαίο τίμημα της εγκυμοσύνης. Μία πρόσφατη μελέτη θεωρεί οτι αυτό είναι αποτέλεσμα της αύξησης και ανακατανομής του βάρους που προκαλεί πρόσθετη καταπόνηση μερικών αρθρώσεων.
Φαίνεται οτι αυτο μπορεί να διορθωθεί με την κατάλληλη άσκηση και την καλή φυσική κατάσταση.

Συγκεκριμένα η Τheresa Foti και οι συνεργάτες ανέλυσαν την στάση του σώματος 15 γυναικών στο δεύτερο ήμισυ του τρίτου τιμήνου της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά. Στα συμπεράσματα τους που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Bone and Joint Surgery (2000;82:625-632) διεπίστωσαν οτι οι γυναίκες κατά την έγκυμοσύνη χρησιμοποιούσαν πολύ περισσότερο τους μύς των κάτω άκρων απο οτι ένα χρόνο μετά.

Ειναι ακριβώς αυτή η κατάχρηση αυτών των μυικών ομάδων που προκαλεί τα μυοσκελετικά προβλήματα, λένε οι ερευνητές. Η φτωχή φυσική κατάσταση τους ‘καίει’ τους μύς αυτούς και αφήνει όλο το βάρος στα οστά και τις αρθρώσεις.

Οι ερευνητές συνιστούν στις εγκύους πριν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε ασκήσεις να τις συζητούν με τον γιατρό τους. Αυτές μπορεί να είναι συντηρητικές αν πρόκειται για εγκυμοσύνη υψηλού κιδύνου, ή πιο έντονες αν δεν υπάρχουν περιοριστικοί παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.