ρηξη τραχηλου μητρας | ονομασιες ασθενειων εντερων και κοιλιας | μύες προσώπου | σκυλια και τσιμπουρια

Ο ιός HPV μπορεί να ανιχνευθεί στο σπέρμα.Ο ιός των θηλωμάτων του ανθρώπου ΗPV είναι ένας σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός που συνήθως εκδηλώνεται με εκβλαστήσεις στα γεννητικά όργανα(κονδυλώματα) ή είναι ασυμπτωματικός. Μερικοί τύποι του ιού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες που δεν έχουν λάβει θεραπεία.

Ο Olufemi Olatunbosun του Πανεπιστημίου Saskatchewan στον Καναδά και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν την μέθοδο PCR για την ανίχνευση του ιού στο σπέρμα 45 ανδρών με ιστορικό λοίμωξης και 40 υγιών.

Οι ερευνητές ανίχνευσαν τον ιό σε 53% των ανδρών της πρώτης ομάδος και 8% των ανδρών της δεύτερης ομάδος. Η ‘πλύση’ του σπέρματος δεν ελάττωσε την ευαισθησία της μεθόδου.
Σε ανακοίνωση τους στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Γυναικολόγων και Μαιευτήρων θεωρούν οτι το τέστ αυτό που είναι ευαίσθητο και γρήγορο μπορεί να διαγνώσει ‘δύσκολες’ περιπτώσεις καθώς ακόμη προτείνουν να γίνει υποχρεωτικό σε κάθε περίπτωση δωρεάς σπέρματος

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.