λιγο διογκωμενη η κεφαλη των χοληφορων | εγκεφαλοπαθεια | πολυποδας στο εντερο | πνευμοθωρακας | εμβολιο dt

Οι ωτίτιδες στα παιδιά σχετίζονται με δυσχερεια ομιλίας.Παιδιά μέχρι 3 ετών που έχουν επίμονες και χρόνιες φλεγμονές του μέσου ωτός (αυτιού) φαινεται οτι εμφανιζουν μια κάποια δυσχέρεια στην ομιλία, έδειξε πρόσφατη μελέτη.

Η μέση ωτίτις είναι μια πολύ συνηθισμένη φλεγμονή στα παιδιά. Υπολογίζεται οτι στην Ελλάδα περίπου 500.000 επισκέψεις το χρόνο σε παιδιάτρους αφορούν αυτή την πάθηση. Εάν η φλεγμονή χρονίσει μπορεί προκαλέσει προβλήματα ακοής και τα παιδιά να υποβληθούν σε εγχείρηση στο τύμπανο τους για να διορθώσει το πρόβλημα. Όλα αυτά είναι πιθανόν να έχουμ επιπτώσεις στην εκμάθηση του λόγου.

Οι Jack Paradise et al σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαϊου του περιοδικού Pediatrics εξετάσαν 6350 παιδιά υγιή και με χρόνια μέση ωτίτιδα. Σε ηλικία 3 ετών υπεβλήθησαν σε τέστ γλώσσας και αντίληψης. Η μελέτη έδειξε οτι σε αυτά τα παιδιά που η μέση ωτίτις κράτησε περισσότερο χρόνο είχαν χαμηλότερη επίδοση στο τέστ. Ιδιαίτερα χαμηλή ήταν η επίδοση των παιδιών που έπαθαν χρόνια ωτίτιδα στο πρώτο έτος της της ζωής τους.

Ωστόσο η μελέτη των στοιχείων έδειξε οτι σοβαρό ρόλο έπαιζε και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση των γονέων. Αυτός ο παράγοντας ήταν τόσο σημαντικός ώστε η καλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση των γονέων σχεδόν 'εξαφάνιζε' τις επιπτώσεις της μέσης ωτίτιδας στο λόγο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.