ταχυκαρδία αντιμετώπιση | κηλη οισοφαγου | υποταση | πολυποδας στο εντερο | ekolpomatadodekadaktilov

H χρήση κοκαίνης και αμφεταμινών μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο



Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι κατι εξαιρετικά σπάνιο στους νέους ανθρώπους. Φαίνεται όμως οτι η χρήση διεγερτικών εθιστικών ουσιών όπως η κοκκαϊνη, οι αμφεταμίνες και το ecstasy αυξάνουν κατά πολύ αυτό τον κίνδυνο.

Συγκεκριμένα ο Andrew Mc Evoy και συνεργάτες δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της νοσηλείας 13 νέων με μέση ηλικία 31 ετών που έπαθαν εγκεφαλικό επεισόδιο μετα χρήση των προαναφερθέντων ουσιών. Ο τύπος της βλάβης που είχαν ήταν ενδοεγκεφαλική αιμορραγία δηλαδή ρήξη ενός αγγείου στον εγκέφαλο που ακολουθείται απο αιμορραγία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο πονοκέφαλο θόλωση της διάνοιας, δυσχέρεια ομιλίας και πιθανόν παράλυση.

Ο ενδελεχής έλεγχος των περιπτώσεων αυτών έδειξε οτι πιθανότατα οι διεγερτικές ουσίες προκαλούν μεγάλη και απότομη αύξηση της αρτηριακής πιέσεως και είναι ενδεχόμενο αυτό να προκαλεί ρήξη των εγκεφαλικών αγγείων. Οι ερευνητές, όπως αναφέρεται στο British Medical Journal(2000;320:1322-4), διεπίστωσαν ακόμη οτι οι 9 εξ αυτών είχαν κάποια διαμαρτία στην διάπλαση των αγγείων τους που όμως δεν εγνώριζαν.

Η περαιτέρω εξέλιξη αυτών των ανθρώπων δεν ήταν καλή όπως θα περίμενε κανείς με βάση το νεαρό της ηλικίας. Η εγκεφαλική βλάβη που υπέστησαν ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη απο τις εγκεφαλικές αιμπορραγίες των ηλικιωμένων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.