τέτανος δόσεις | μερι εσωτερικών οργανων | australiano antigono | ασκησεις αναπνοης | οστεοαρθρίτιδα γόνατοσ

Μάλαξης χειρισμοί - ανάτριψη


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι χειρισμός της μάλαξης που ανήκει στην κατηγορία των πιέσεων. Είναι μια αργή, ρυθμική κίνηση στην οποία τα χέρια έχουν μια απλή επαφή με το δέρμα εξασκώντας συγχρόνως πίεση, προκειμένου να ενεργήσει βαθύτερα. Μπορεί να εκτελεστεί με τις παλάμες στις μεγάλες επιφάνειες ή με τα δάκτυλα και τους αντίχειρες στις μικρότερες περιοχές. Η πίεση που εξασκείται κατά τη διάρκεια του χειρισμού αυτού μπορεί να είναι από μέτρια εώς δυνατή.

Τι επιτελεί

Μέσω του χειρισμού της ανάτριψης επιτυγχάνεται επιτάγχυνση της κυκλοφορίας της λέμφου και των φλεβών. Όταν ο χειρισμός της ανάτριψης εκτελείται με αργό ρυθμό έχει αποσυμφορητικά αποτελέσματα, ενώ όταν εκτελείται με γρήγορο ρυθμό ερεθίζει και θερμαίνει την περιοχή στην οποία εφαρμόζεται.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.