χολαγγειίτιδα | ανεμογκαστρι | στεφανιαια νοσοσ θεραπεια | οστεομαλακια | αποστειρωση για παθογόνα μικροβια

Μάλαξης χειρισμοί - κονδυλισμοί


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Οι κονδυλισμοί είναι ένας χειρισμός, που ανήκει στην κατηγορία των πλήξεων και αποτελεί έναν από τους δυναμικούς χειρισμούς της μάλαξης. Λόγω του ότι είναι ένας πολύ ισχυρός χειρισμός πρέπει να εφαρμόζεται σε περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες μυϊκές μάζες. Εκτελείται με τα χέρια σε γροθιά, με γρήγορες κινήσεις κάθετα και εναλλάξ στην μαλασσόμενη επιφάνεια.

Τι επιτελεί

Οι κονδυλισμοί αυξάνουν το έργο των μυών με αποτέλεσμα αύξηση του όγκου αλλά και της δύναμής τους. Βοηθούν επίσης την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου και χρησιμοποιούνται και ως χειρισμοί απίσχνασης (για αδυνάτισμα).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.