Κολλαγόνο

Άλλες ονομασίες

Διαλυτό κολλαγόνο

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεϊνη που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά στοιχεία του συνδετικού ιστού του ανθρώπινου οργανισμού. Το κολλαγόνο υπάρχει στο δέρμα, τους τένοντες, στους χόνδρους, τους συνδέσμους και τα οστά.

Χαρακτηριστικά

Η γήρανση του δέρματος σχετίζεται με τις μεταλλαγές στο κολλαγόνο.Το γεγονός αυτό προκαλεί την ευρύτερη έρευνα σχετικά με το πώς είναι δυνατό να καθυστερήσουν οι μεταλλαγές αυτές με τη χρήση διαλυτού κολλαγόνου, μια και έχει αποδειχθεί ότι η χρήση διαλυτού κολλαγόνου μέσα σε καλλυντικά προϊόντα αυξάνει την ελαστικότητα καθώς και την περιεκτικότητα σε νερό του δέρματος και βελτιώνει την λειτουργία των τριχοειδών.

Το διαλυτό κολλαγόνο που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις εξάγεται κατευθείαν από τον ιστό νεαρών ζώων και πρόκειται για ένα παχύρευστο, μη διαφανές υγρό με 3.8 περίπου PH. Το συστατικό αυτό περιλαμβάνεται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφορούν και διατίθενται για χρήση στο ευρύ κοινό.
Η χρήση του διαλυτού κολλαγόνου μέσα στα καλλυντικά προϊόντα επιδρά πολύ θετικά στην επιδερμίδα και της χαρίζει ανανέωση, φωτεινότητα, ελαστικότητα και βελτίωση στις ρυτίδες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση