καρκινος λεπτου εντερου | χοληστερινη και κακαο | ραγοειδίτιδα | αφυδατωμενο προσωπο συμπτωματα

Laser


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

L.A.S.E.R. - Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας). Το φαινόμενο της εξαναγκασμένης εκπομπής ακτινοβολίας σε διηγερμένα άτομα υλικού, το οποίο εφαρμόζεται στο laser, οδηγεί σε παραγωγή οπτικής ακτινοβολίας που διαφέρει δραστικά από εκείνη των συμβατικών πηγών φωτός, των οποίων η λειτουργία βασίζεται στο φαινόμενο της αυθόρμητης εκπομπής ακτινοβολίας.

Ενδείξεις

Τα laser χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιατρική, τη φυσικοθεραπεία καθώς και την αισθητική. Η αντιφλεγμονώδης, αντιοιδηματική δράση που παρουσιάζει καθώς και η θετική επίδρασή του στην επούλωση των ιστών το καθιστούν ιδανικό εργαλείο στα χέρια των ειδικών. Μερικές από τις εφαρμογές των laser στην αισθητική είναι η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, η καταπολέμηση και εξάλειψη της ακμής, η αντιμετώπιση σε δυσχρωμίες, κηλίδες, ρυτίδες, μαύρους κύκλους ή πρηξίματα στην περιοχή των ματιών κ.ά. Τα laser χρησιμοποιούνται επίσης στην αισθητική, για τη διενέργεια λεμφικού μασάζ μέσω ακτινοβόλησης, ακολουθώντας την πορεία του λεμφικού συστήματος.

Αντενδείξεις

Δεν έχουν καταγραφεί αντενδείξεις στη χρήση των laser.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις όταν η εφαρμογή των laser διενεργείται από ειδήμονες του αντικειμένου.

Διενέργεια

Ανάλογα με την περιοχή που είναι επιθυμητό κάποιο είδος θεραπείας εφαρμόζεται η συσκευή του ανάλογου τύπου laser.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.