αντιτετανικο εμβολιο | παγκρεας γατα | ομαλος λειχηνας συμπτωματα | το ενα κιλο ποσες θερμιδες ειναι

Σεξ και άτομα με ειδικές ανάγκες


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας μας και η περιθωριοποίηση τους είναι ανεπίτρεπτη. Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από τη σεξουαλική δραστηριότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες που εκφράζουν τη δυσκολία της κοινωνίας να αποδεχθεί τα άτομα αυτά ως ικανά για μία φυσιολογική ζωή Πολλοί άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι τα ΑΜΕΑ θα έπρεπε να ασχολούνται με πιο σημαντικά προβλήματα και όχι με το σεξ και τη σύναψη σχέσεων.

Μύθοι και δικαιώματα

Θα πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό ότι τα ΑΜΕΑ δεν είναι ασεξουαλικά άτομα, ότι η αναπηρία τους δεν οδηγεί απαραίτητα σε σεξουαλική ανικανότητα και ότι δεν συνάπτουν σχέσεις μόνο μεταξύ τους.
Οι γονείς των ατόμων με ειδικές ανάγκες επιθυμούν για τα παιδιά τους τη σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση όπως κάθε άλλος γονιός.
Τα σεξουαλικά τους δικαιώματα περιλαμβάνουν το δικαίωμα στην ενημέρωση, το δικαίωμα να επιλέγουν ελεύθερα το σύντροφο τους, να κάνουν ή όχι παιδιά, το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής, της πρόσβασης σε οποιαδήποτε υπηρεσίας υγείας για τη συμβουλευτική τους γύρω από το σεξ και την αντισύλληψη. Τέλος έχουν το δικαίωμα να αναπτύσσουν ελεύθερα τις ικανότητες τους.

Κατάρριψη των στερεοτύπων

Στην εποχή μας τα ΑΜΕΑ δεν είναι ακόμα εντελώς ελεύθερα να ασκήσουν τα δικαιώματα τους, υπάρχει όμως κάποια σχετική πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση τα τελευταία δέκα χρόνια. Σταδιακά όλοι οι μύθοι και τα στερεότυπα θα καταργηθούν και η σωστή ενημέρωση θα δώσει τη θέση της στο σκοταδισμό και τις προλήψεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.