ταχύτητα καθίζησης ερυθρών | βλεννα στα κοπρανα | βηματοδοτης | Αφυδατωμενο δερμα αιτιες | λορδωση

Επώδυνη συνουσία


Άλλες ονομασίες

Δυσπαρευνία, Dispareunia.

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι η κατάσταση κατά την οποία η γυναίκα αισθάνεται πόνο στο αιδοίο ή στον κόλπο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Αιτίες

Υπάρχουν δύο είδη γυναικείας δυσπαρευνίας, η επιφανειακή και η βαθιά. Μία αιτία της επιφανειακής δυσπαρευνίας είναι μία σπάνια κατάσταση που ονομάζεται κολεόσπασμος. O ακούσιος δηλαδή σπασμός των μυών γύρω από τον κόλπο, ο οποίος σχεδόν κλείνει εμποδίζοντας την είσοδο του πέους.
Η έλλειψη σεξουαλικής διέγερσης και η ξηρότητα του κόλπου είναι άλλη μία αιτία που οδηγεί σε επώδυνη συνουσία.
Η βαθιά δυσπαρευνία είναι συνήθως αποτέλεσμα γυναικολογικών προβλημάτων και βιώνεται από τη γυναίκα ως «χτύπημα σε ευαίσθητο σημείο μέσα στην κοιλιά».

Επώδυνη συνουσία και στους άντρες

Αν και η επώδυνη συνουσία συχνά θεωρείται αποκλειστικά γυναικείο πρόβλημα, μπορεί να επηρεάσει και τους άντρες. Στους άντρες ο πόνος γίνεται αισθητός στο πέος.
Η δυσπαρευνία μειώνει την ευχαρίστηση του ατόμου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Φόβος για την ερωτική πράξη

Η δυσπαρευνία πολλές φορές εκφράζει ασυνείδητους φόβους και συγκρούσεις για τη σεξουαλική δραστηριότητα ή ενοχές για τη σεξουαλική πράξη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.