αδενωματωδης πολυποδας εντερου | οξεια λοιμωξη αναπνευστικου | χαμηλη πιεση και ταχυπαλμια

Κινησιοθεραπεία - παθητική


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η παθητική κινησιοθεραπεία είναι μια μορφή κινησιοθεραπείας που σαν θεραπευτική μέθοδος επιδιώκει τη λειτουργική αποκατάσταση και την επιστροφή κάποιου ανθρώπου στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής μετά από κάποιο τραυματισμό ή πάθηση, με τη βοήθεια θεραπευτικών ασκήσεων.

Πως γίνεται

Παθητική καλείται η κίνηση που εκτελείται από το φυσιοθεραπευτή χωρίς τη βοήθεια του ασθενούς. Γίνεται σε ασθενείς που βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση, δεν συνεργάζονται ή είναι ανίκανοι λόγω της πάθησής τους να συνεργαστούν.

Σκοπός είναι να διατηρηθεί το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, προκειμένου να προληφθούν οι ενδεχόμενες συγκάμψεις (αγκυλώσεις) ή ν’αποκατασταθεί η δυσκαμψία που τυχόν υπάρχει, να διατηρηθεί ή και να αυξηθεί η ελαστικότητα των περιαρθρικών μαλακών μορίων (σύνδεσμοι, τένοντες κλπ) καθώς και των περιφερικών αρθρώσεων. Ταυτόχρονα με την παθητική κίνηση υποβοηθάται η κυκλοφορία του αίματος και η μετακίνηση της λέμφου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.