καταγμα colles ορισμος | εγκυκλοπαιδεια του σεχ

Ασκηση και μακροζωϊα


Η άθληση συμβάλλει στη μακροζωία, μόνο όταν είναι συστηματική και γίνεται δια βίου. Αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό και έπειτα εγκαταλείπουν κάθε είδος άσκησης, δεν μπορούν να ελπίζουν να ζήσουν περισσότερα χρόνια. Ότι έχει αποκτηθεί με πολύ κόπο χάνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τη διακοπή της άσκησης. Στατιστικές μελέτες έδειξαν πως φοιτητές Αμερικανικών και Αγγλικών πανεπιστημίων που συμμετείχαν σε αθλητικές ομάδες και σταμάτησαν να αθλούνται μετά την αποφοίτησή τους, είχαν το ίδιο μέσο όρο ζωής με τους μη αθλητές συμφοιτητές τους. Αντίθετα σε αντίστοιχη μελέτη που αφορούσε Σκανδιναυούς χιονοδρόμους, οι οποίοι είχαν τη συνήθεια να αθλούνται μέχρι τα βαθειά τους γηρατειά, αποδείχτηκε πως έζησαν κατά μέσον όρο εφτά χρόνια περισσότερο από τους συνομήλικους τους που έκαναν καθιστική ζωή. Ένα απλό πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας που βελτιώνει την αερόβια ικανότητα, τη δύναμη, την ευκαμψία και προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία στα άτομα, δεν προσθέτει μόνο χρόνια στη ζωή, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δίνει ζωή στα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.